Simona Ionescu / Redactor Șef

Transformă-ți curtea într-un loc relaxant și primitor

Transformă-ți curtea într-un loc relaxant și primitor
Avantajul unei case care are și curte sau grădina este acela că te poți bucura de timp petrecut în aer liber. Mai ales vara, prezența unei curți este o adevărată bucurie. De aceea este important ca aceasta să fie frumos și primitor amenajată.

E foarte important ca aranjamentul să fie făcut pe gustul tău, astfel încât grădină să se transforme în colțul tău de rai și de relaxare. În ziua de azi poți apela la designer peisagist pentru a-ți transforma curtea. Dacă nu ești dispus însă la plata unei facturi pentru acest serviciu, internetul poate fi o sursă la îndemână și gratuită de inspirație. Iată câteva ponturi despre cum îți poți transforma curtea într-un loc de vis.

Amenajează alei spectaculoase. Încearcă să identifici traseul pe care îl faci în mod normal prin curte, și transforma gazonul în alee. Alege pietre de rău pe care le poți culege în timpul unei excursii, sau folosește cioburi de gresie care ți au rămas în urma șantierului de amenajare a casei.

Mai poți folosi cărămizi vechi și scoici. Cel mai simplu este să plasezi din loc în loc câteva lespezi  de mai mari dimensiuni iar între acestea să intercalezi piesele mai mici. Îți recomandăm un loc de 1 metru pătrat format din pietre de râu rotunde pe care să-ți masezi tălpile pentru a te încărca de energie.

O altă variantă e să folosiți pietricele și discuri dintr-un trunchi de copac.

Grădina mobilă. Dacă nu vrei să intervii radical în forma grădinii tale poți rezolva acest lucru apelând la ceea ce peisagiști numesc grădina mobilă. Avantajul este că poți redecora oricând. Asta înseamnă că vei folosi scări, etajere, roabe pentru a fi suporturi ale ghivecelor cu flori de mari dimensiuni.

Gardul. Mai poți construi un gard special pentru a separa anumite porțiuni din curte. Poți opta pentru salcie energetică, o plantă care crește 4 metri pe an și pe care o poți modela sau împletit după cum îți place. O altă variantă este să optezi pentru gardurile din papură care se găsesc la magazinele de bricolaj, sau să-ți construiești propriul gard din crengi culese în excursii, înfipte în pământ, și pe lângă care să plantezi iederă sau plante agățătoare.

Locul de relaxare. Pe lângă elementele decorative poți să îți amenajezi un spațiu destinat relaxării, un foișor sau o pergolă în care să duci fotolii confortabile. O idee este să re condiționezi piese vechi de mobilier pe care ai fi fost dispus să le arunci. O idee salutară e să plantezi alături glicină, plantă agățătoare cu creștere rapidă care, primăvara, te va bucura cu aspectul ei. Iar dacă ai făcut foișorul încearcă să amenajezi alături și un bar în aer liber, unde să te poți bucura de un pahar în compania prietenilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre