Cele care au oftat cu ochii pe geaca de piele a lui Tom Cruise din „Top Gun”, sau cei care au avut fantezii cu cizmele încălțate de nu mai puțin celebra Julia Roberts în „Pretty Woman”, le pot avea acum.

Geaca din piele a personajului Pete „Maverick” Mitchell, interpretat de Tom Cruise în „Top Gun”, este estimată între 12.000 şi 16.000 de lire sterline, iar cizmele din „Pretty Woman”, la o sumă cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de lire sterline.

Pasionaţii de film vor avea şansa de a intra în posesia lor cu prilejul unei licitaţii care se va desfășura în  luna decembrie, în cadrul căreia vor fi scoase la vânzare aproape 1.000 de obiecte de recuzită din filme celebre, informează Reuters.

Piese fabuloase scoase la licitație

Recuzita, care face parte din Prop Store Entertainment Memorabilia Live Auction, a fost colecţionată de patronul Prop Store, Stephen Lane, prin reţeaua sa de cineaşti, actori şi membri ai echipelor de filmare, companii de producţie şi colecţionari.

„Prop Store a luat naştere din pasiunea mea de colecţionar aşa că totul se reduce la bucuria căutării”, a declarat Lane. „Multe dintre aceste artefacte sunt aruncate pur şi simplu la finalul producţiei, sau aşa se obişnuia odinioară. Sunt pur şi simplu eliminate sau vândute. Iar asta înseamnă că se risipesc”, a mai spus Lane.

Globul de cristal al lui David Bowie

Lane, un pasionat al francizei „Star Wars”, a descoperit, pe când se afla în vizită la unul dintre membrii echipei de filmare ( despre care spune că avea expus un întreg tezaur de obiecte de recuzită din celebra serie SF în casă), o altă comoară. Este vorba de globul de cristal pe care David Bowie l-a folosit în filmul „Labyrinth”.

„Am petrecut vreo trei ore într-o cameră uitându-ne la toată recuzita din Star Wars, iar la parter, era un obiect despre care au crezut că nimeni nu va fi interesat, iar eu am spus: avem cireaşa de pe tort chiar aici. Aceasta este partea interesantă a ocupaţiei mele”, a spus Lane referindu-se la globul din cristal, care, potrivit estimărilor, s-ar putea vinde contra unei sume cuprinse între 10.000 şi 15.000 de lire sterline. Evenimentul se va desfășura online timp de două zile, pe 1 şi 2 decembrie.

Câteva „piese de rezistență”

Printre piesele de rezistenţă se numără sabia laser din recuzita personajului Obi-Wan Kenobi în „Star Wars: Revenge of the Sith”, estimată la o valoare cuprinsă între 80.000 şi 120.000 de lire sterline, pălăria din fetru purtată de personajul Joker, interpretat de Jack Nicholson, în pelicula „Batman” (1989), estimată la o sumă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de lire sterline şi costumul sport MI6 purtat de James Bond în „Skyfall”, estimat la 15.000 de lire sterline.

Transpirația lui Brad Pitt

Ei bine, cine vrea să miroasă transpirația lui Brad Pitt, are toate șansele. În lotul scos la licitaţie se mai află şi geaca din piele roşie purtată de Brad Pitt în „Fight Club” (1999), estimată la o sumă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de lire sterline.

Se mai vinde și pălăria căpitanului Jack Sparrow din „Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”, estimată la o sumă cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de lire sterline, şi casca purtată de Tom Hanks în „Saving Private Ryan”, semnată de actor, colegii de distribuţie şi de regizorul Steven Spielberg. Aceasta e estimată la o sumă cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de lire sterline.

Costum pentru Matrix

Printre loturile cu valoarea cea mai mare se află şi costumul complet al personajului Neo, interpretat de Keanu Reeves în filmul „The Matrix Reloaded” (2003) – între 40.000 şi 60.000 de lire sterline.

La polul opus, costumul din piele de şarpe purtat de Bill Nighy în „Love Actually’” ar putea fi achiziţionat pentru o sumă ridicol de modestă în comparație cu cele menționate până acum: 400 de lire sterline.Pandemia a avut un efect neaşteptat asupra interesului în ceea ce priveşte obiectele de colecţie din lumea filmului. Lane arată că numărul persoanelor interesate „a explodat pur şi simplu anul acesta”. Nemaiputând face așa multe lucruri distractive ca înainte, nemaiputând călători, ei s-au reorientat.

Sursa foto: Instagram

Walter Zenga, super lecție de viață în plin divorț. Luați aminte, că zice bine!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri