Trucuri de curățenie de pe vremea bunicii, redescoperite de utilizatorii TikTok. Cum desfundați singuri chiuveta

Trucuri de curățenie de pe vremea bunicii, redescoperite de utilizatorii TikTok. Cum desfundați singuri chiuveta
TikTokerii  toarnă bicarbonat de sodiu și oțet pe canalele de scurgere pentru a le curăța, iar manevra primește aprobarea profesioniștilor în domeniul curățeniei.

O tânără a strâns milioane de vizualizări cu un videoclip care arată cum își desfundă scurgerea chiuvetei folosind  bicarbonat de sodiu și oțet, și e dovada vie a modului cum trucuri de curățenie de pe vremea bunicii sunt acum redescoperite de utilizatorii TikTok și promovate la scară largă.

Videoclipul – postat de utilizatorul @sorryimannie în noiembrie – arată utilizatorul turnând bicarbonat de sodiu în canalul de scurgere al chiuvetei, după care adaugă oțet în chiuvetă, creând o reacție chimică menită să curețe de depuneri scurgerea.

Videoclipul avea peste 2 milioane de vizualizări și 130.000 de aprecieri la momentul scrierii articolului. Alte videoclipuri care prezintă aceleași trucuri de curățenie de pe vremea bunicii,  sunt în trending pe cunoscuta rețea de socializare. Foarte mulți utilizatori au încercat procedura. Tinerii sunt uimiți de rapiditatea și simplitatea acțiunii care are ca efect desfundarea scurgerii chiuvetelor.

@sorryimannieCleaning the clogged sink drain 🤮 follow me for more videos #bakingsoda #vinegar #bakingsodaandvinegar #asmrcleaning #sink #satisfying #fyp♬ original sound – Annie 💕

„Omg, tocmai am încercat asta pe chiuveta mea de bucătărie și a funcționat!”, a scris un un TikToker entuziasmat. „Am făcut asta pentru cada mea. A funcționat atât de bine”, a scris un altul.

Trucuri de curățenie de pe vremea bunicii

Un agent profesionist de curățenie a explicat că această procedură este sigură și eficient. În plus e ieftină și ecologică. Bailey Carson, șef de curățenie pentru Handy, o aplicație pentru servicii de uz casnic, a declarat pentru Insider că acest truc de pe vremea bunicii chiar funcționează.

Specialista a spus că cel mai frecvent, scurgerile într-o gospodărie sunt înfundate cu grăsimile sau uleiul rezultate în timpul preparării hranei. Ca atare, pentru a distruge aceste depuneri, amestecul de bicarbonat și oțet e ideal.

„Singur, oțetul și bicarbonatul de sodiu nu sunt suficient de puternici pentru a mișca și a dizolva depunerile mari, așa că pentru a face acest procedeu cât mai eficient posibil, toarnă apă clocotită pe scurgere înainte și după combinația de oțet și bicarbonat de sodiu”, a recomandat Bailey Carson.

Căldura din apa clocotită înmoaie grăsimile lipite pe pereții scurgerii. „După ce ați dat drumul al apa clocotită în chiuvetă, urmați cu o ceașcă de bicarbonat de sodiu și o combinație de o ceașcă de apă și o ceașcă de oțet pentru a slăbi ceea ce a ratat prima rundă de apă clocotită”, a spus Carson. „Presiunea creată de reacția chimică împinge înfundarea prin scurgere fără probleme”, a mai arătat aceasta.

La aproximativ 10 minute după turnarea oțetului, a spus Carson, se toarnă mai multă apă clocotită pe canalul de scurgere pentru a spăla complet țeava.

Sursa foto: Insider via TikTok, Pixabay

Postul Paștelui 2021. Când începe și ce aveți voie să mâncați

Recomandarile noastre