Un păr frumos, sănătos și fără fire albe e tot ce-și doresc femeile. Specialiștii spun însă că există culori care întineresc și culori care îmbătrânesc. Trucuri care vă sunt de mare ajutor.
Când alegeți nuanța vopselei pentru păr, stiliștii susțin că e nevoie să fiți atenți la culoarea și textura pielii, dar și la forma feței și la nuanța ochilor. Pentru că o alegere nepotrivită vă poate face să arătați mai în vârstă decât scrie în buletin. O altă regulă importantă este să alegeți vopseaua de păr cât mai aproape de culoarea naturală a părului.
Roșu pentru doamnele cu pielea palidă
Dacă faceți parte din categoria femeilor cu pielea palidă, una dintre cele mai potrivite culori rămâne roșul. Doamnele cu pielea aurie vor avea succes dacă vor opta pentru o nuanță de blond miere. În cazul în care pielea are o nuanță rozalie, castaniul sau maroul auriu vă va scoate din anonimat.
Cine ar trebui să poarte părul negru
Desigur, părul negru ca abanosul este minunat, însă doar pentru doamnele care au pielea puțin mai închisă la culoare. Trebuie să aveți grijă însă, pentru că negrul vă scoate ridurile în evidență și astfel se va face mai vizibilă îmbătrânirea. Un aspect foarte frumos va da părului negrul albăstrui, care va scoate în evidență un chip frumos și îngrijit.
Un nu hotărât machiajelor stridente
Mare grijă și la machiajul strident care, alături de o culoare de păr nepotrivită, poate face mai mult rău. Evitați să folosiți prea mult fond de ten, mai ales vara, pentru că vă veți încărca fața. Și evitați pe cât puteți și pudrele mate. Un ten luminos se obține cu o pudră cu particule strălucitoare.
Nu folosiți farduri de obraz în nuanțe maronii, pentru că arată ca și cum ați fi neîngrijite. Un blush strălucitor e tot ce aveți nevoie pentru a arăta mai tânără. Dacă ați trecut de prima tinerețe, un nu hotărât și folosirii unui fard cu sclipici pe pleoape. Pentru a străluci, vă este de folos unul cu textură satinată sau mată.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook