Facebook a eliminat de pe pagina lui Donald Trump un videoclip ce încălca regulile reţelei sociale, potrivit celor transmise de un purtător de cuvânt al reţelei sociale.

În clipul respectiv, preşedintele SUA explica pentru Fox News că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece copiii sunt imuni „aproape complet”.

„Acest videoclip conţine afirmaţii false conform cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să contracteze COVID-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la boală”, a spus un purtător de cuvânt al reţelei sociale.

Trebuie menționat că este prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe preşedintele Donald Trump. Anterior, în cursul lunii iulie, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a preşedintelui american care acuza că votul prin corespondenţă favorizează corupţia.

Toate platformele de socializare, sub asediu

De asemenea, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care preşedintele spune că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus.


Bombă! Trump pune sub semnul întrebării moartea pedofilului Epstein

Donează unui muzeu obiectele care își amintesc de fostul iubit


„Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la COVID-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweet-ul pentru ca să poată posta din nou”, a spus un purtător de cuvânt al companiei californiene.

Postarea respectivă a fost retrasă, dar Courtney Parella, o purtătoare de cuvânt din partea echipei de campanie a preşedintelui republican a reacţionat.

„Preşedintele n-a făcut decât să enunţe un fapt: copiii sunt mai puţin susceptibili decât adulţii să contracteze coronavirusul”, a spus aceasta.

„Iată încă o dată dovada că Silicon Valley este părtinitoare împotriva preşedintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un singur sens. Reţelele sociale nu sunt arbitrii adevărului”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Sursa foto: Instagram

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp