Ultima modă. Ochelarii în stil Matrix s-au întors

Ultima modă. Ochelarii în stil Matrix s-au întors
Filmul nu are chiar cele mai bune aprecieri, însă cu moda, lucrurile stau altfel. Ochelarii Matrix au devenit un „must” între vedete.  Cel mai nou look al lui Hailey Bieber e dovada vie.

Cea mai recentă vedetă care s-a pozat cu ochelarii în stil Trinity și Neo, personajele principale din seria Matrix, pe Instagram, este Hailey Bieber. Bella Hadid a desprins și ea tendința ochelarilor din Matrix, iar pe podiumurile de prezentare apar acești ochelari de soare iconici într-o varietate de forme, dar respectând regula: trebuie să fie mici și cu lentile închise la culoare.

Așadar, dacă mai aveți acasă din anii trecuți, ochelari de soare „Matrix”, e momentul să ștergeți praful de pe ei. Cum moda vintage este și ea la mare căutare, faptul că ați purta o pereche de ochelari mai vechi vă va garanta un plus de valoare, odată ce mitul Matrix a fost cu adevărat reînviat. Nu doar în cinematografie, cu ultimul capitol Resurecții, ci și în garderobă.

Ochelarii de soare cu o estetică cyberpunk sunt accesoriul tipic al anului 2000 care, potrivit designerului de costume al saga, Kym Barrett, ar fi la fel de populari astăzi ca și ieri „pentru că lumea se află într-o situație dificilă, similară cu universul filmului. Nu este un moment pentru ostentație, nici măcar în modă”, conform Vogue Italia. Și poate că acești ochelari, ca și cei ai Alesului interpretat de Keanu Reeves, îi dau purtătorului exact doza potrivită de putere și curaj.

Fetele IT precum Hailey Bieber și Bella Hadid nu au pierdut timpul să aștepte invitații să poarte cei mai la modă ochelari de soare. Prima a optat pentru unii mai mult în stilul Trinity, cu lentile ovale ușor înclinate, iar cea de-a doua inspirată de ochelarii lui Neo, cu lentile fără margini și o ramă îndoită spre interior.

Ochelarii în stil Matrix, cei mai căutați pe Google

Potrivit unei cercetări recente efectuate de Stylight, ochelarii de tip Matrix au crescut căutările pe Google cu 61%. Aceștia  sunt vedete și pe podiumurile de modă, nu doar în prezentările pentru moda de primăvară – vară 2022, unde designerii i-au ales ca fiind must-have-ul sezonului, ci și pentru următorul sezon, de  toamnă – iarna 2022 – 2023, unde se reconfirmă ca fiind unul dintre cele mai cool accesorii de purtat chiar și cu un palton.

Așadar, un pic ca și ceea ce s-a întâmplat cu moda din Matrix în Resurrections (sfârșitul anului 2021), curatoriată de Lindsay Pugh și nu de „mama” aspectului Matrix, Kym Barrett, ochelarii suferă o transformare mai contemporană. Aceștia au încă o viziune futurist-gotică, dar sunt mai puțin structurați și mai contemporani.

Ochelarii de soare au fost modelați cu artă pentru a se potrivi cu cele mai noi look-uri. Recomandarea stiliștilor: purtați-i nu doar la ținute negru total sau la haine de piele, ci și cu rochii cu flori, topuri cu efect transparent și, de ce nu, cu tricoul formației voastre rock preferate.

Sursa foto: Instagram