Ultimă oră. Ambasada Rusiei anunță bombardamente la centralele nucleare din Ucraina

Ultimă oră. Ambasada Rusiei anunță bombardamente la centralele nucleare din Ucraina
În cea de a 12-a zi a conflictului din Ucraina, se pare că întreaga desfășurarea de forțe se regrupează, în timp ce s-a intensificat diversiunea și propaganda.

O informare venită în urmă cu foarte puțin timp, de la Ambasada Rusiei din România, e menită să genereze panică, nu numai în rândul ucrainenilor ci și în cel al oamenilor care trăiesc cel puțin în țările din regiune. Ultima găselniță a rușilor e să țină lumea în teroare cu centralele nucleare.

O postare a Ambasadei Rusiei la București e edificatoare în acest sens:

„Forțele de securitate ucrainene și batalionul naționalist Azov intenționează să arunce în aer un reactor la Centrul Național de Cercetare al Institutului de Fizică și Tehnologie Harkov și acuză Forțele Armate Ruse că au lansat proiectile către un reactor nuclear experimental, a declarat luni Ministerul Apărării al Rusiei.

🔹 Forțele de securitate ale Ucrainei împreună cu militanții batalionului Azov complotează o provocare cu posibilă contaminare radioactivă a zonei de lângă orașul Harkov. Naționaliștii au minat un reactor de la un sistem nuclear experimental situat la Centrul Național de Cercetare al Institutului de Fizică și Tehnologie din Harkov. Armata ucraineană și militanții batalionului Azov intenționează să arunce în aer reactorul și să acuze Forțele Armate Ruse că ar fi lansat o lovitură cu rachete asupra unui sistem nuclear experimental”, se arată în comunicatul citat de oficialii Ambasadei Rusiei în România.

Postarea o regăsiți aici. Ministerul rus al Apărării a subliniat că „pe 6 martie, jurnaliştii străini au sosit la Harkov pentru a înregistra consecinţele provocării, după care au acuzat Rusia că a creat un dezastru ecologic” – se mai arată în comunicarea Ambasadei Ruse, care citează Tass.com.

Rușii amplifică propaganda

Informațiile comunicate exclusiv pe căi oficiale de la Kremlin nu stau în picioare atâta vreme faptele soldaților care au invadat Ucraina sunt transmise și văzute live în mass media europeană. Pe cealaltă parte, în Rusia, oficialii statului sunt unica sursă de informații. Astfel, propaganda rusească funcționează perfect. În timp ce lumea e ținută în tensiune, sub amenințarea nucleară, se anunță noi reușite pe front.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că trei sisteme de rachete antiaeriene Buk-M1 și două stații radar ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost lovite de bombardiere și avioane de atac ale Forțelor Aerospațiale Ruse.

O explozie la Institutul de Fizică ar putea duce la un „dezastru ecologic pe scară largă”, arătau surse ucrainene, duminică. Potrivit acestora, rușii folosesc lansatoare de rachete Grad, care nu au o țintă precisă, existând îngrijorări că ar putea lovi greșit, scrie SkyNews.

Preșesintele Volodimir Zelenski a anunțat că rachetele rusești au lovit și distrus complet aeroportul regional Vinița, duminică.

Sursa foto: Facebook / Ambasada Rusiei în România

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre