Ultimele noutăți despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu

Ultimele noutăți despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu
De câteva zile cunoscutul artist Victor Socaciu se află internat în spital. Artistul de 68 de ani a fost infectat cu SARS-COV-2.

Ultimele noutăți  despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu arată că starea acestuia este stabilă. Și, din fericire, nu a ajuns la ATI. Nu a fost nevoie să fie intubat, însă stă cu masca de oxigen pe față. El ar avea însă plămânii afectați în proporție de 50%, conform declarațiilor unora din apropiații acestuia. Comunitatea muzicală e îngrijorată având în vedere condiția fizică a artistului. Victor Socaciu are diabet, iar în urmă cu 10 ani a suferit un transplant de rinichi.

Ultimele noutăți despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu

Așa cum știți, reprezentanții unității medicale nu au voie să dea declarații despre pacienții internați, fără acordul acestora. Victor Socaciu este internat la spitalul Monza din București, spital privat cu secție de Covid.

„Spitalul Metropolitan Monza se supune tuturor rigorilor legale, inclusiv GDPR, și nu poate da declarații despre pacienții internați, fără acordul acestora! Vă asigurăm de toata atenția oferită tuturor pacienților noștri”, au transmis oficialii unității sanitare unde e internat Socaciu.

Colegul său de breaslă, Mircea Baniciu, a confirmat că Socaciu are nevoie de oxigen. „Starea lui e aproape normală, dar stă prost cu oxigenul, așa mi s-a spus. Ieri am aflat, nu aveam o relație foarte apropiată, am participat împreună acolo”, a spus Baniciu.

El face referire la festivalul de folk „Om bun”, care a avut loc recent la Breaza, scrie infoactual.ro. Acest eveniment, care are o vechime de un deceniu, a fost organizat de Victor Socaciu la finele lunii martie. Se crede că artistul s-a infectat acolo. Mai mulţi artişti de folk au cântat pe scenă, într-o sală închisă, cu aproximativ 30 de spectatori.

„Festivalul trebuia ținut la Bucuresti, la Teatrul Nottara sau Creangă. Dar fiind scenariul roșu s-a mutat acolo unde era scenariul verde. Autoritățile locale din Breaza l-au organizat, în condiții de distanțare. Oamenii au avut mască. Eu nu m-am dus pentru ca nu eram vaccinat. Cu două zile înainte l-am anunțat, și în locul meu l-a chemat pe Bittman. Mi-a fost frică să mă duc”, a declarat Vasile Șeicaru, potrivit Pro TV.

Cine este Prof. Dr. Ioan Cristian Stoica, managerul de la „Foișor”, care s-a opus evacuării. E o somitate în medicină