Un alt fel de rețetă: Vinete crocante cu susan, un deliciu mediteranean

Un alt fel de rețetă: Vinete crocante cu susan, un deliciu mediteranean
Aceste vinete vă vor schimba perspectiva despre modul în care se pot prepara ele. Uitați de clasica salată, e timpul pentru ceva nou.

Vinete crocante cu susan,  iată un deliciu mediteranean pe care merită să îl încercați. Poate nu v-ați gândit că vintele pot fi serviet astfel, dar, credeți-ne, sunt un devărat deliciu. Înconjurate de semințe de susan, cu coaja crocantă, sunt cu adevprat senzaționale. În plus, se servesc înmuiate în sos de usturoi tahini. Dacă nu sunteți un mare fan al vinetelor, această rețetă vă va face să vă răzgândiți. Garantat.

În plus, nu uitați, vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.

Ingrediente (3-4 porții) pentru vinete crocante cu susan

2-3 vinete medii

o mână de semințe de susan

Marinadă: 4 linguri sau 1/4 cană de miso alb

3 linguri de miere

4 linguri de ulei de măsline

1 lingură de sos de soia

1 lingură de oțet

un mic vârf de cuțit de sare

Sosul Tahini: 2 căței de usturoi, tocați mărunt sau rași

2 linguri de suc de lămâie

1/4 cană de tahini

un vârf de cuțit de sare

apă, după cum este necesar

Mod de preparare

Încălziți cuptorul la 200 de grade C. Combinați toate ingredientele pentru marinată într-un bol. Tăiați fiecare vânătă în jumătate, apoi fiecare jumătate în 3-4 felii. Se amestecă pentru a acoperi vinetele în marinată. Înmuiați jumătate din fiecare felie în semințe de susan, apoi așezați-o pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament, cu partea cu susanul în sus. 6. Puneți marinada deoparte.

Coaceți vinetele la cuptor timp de 12-15 minute, pe grătarul din mijloc, întoarceți vinetele, cu partea cu susan în jos, mai ungeți cu mai multă marinată deasupra, apoi continuați să coaceți timp de 10-12 minute, până când vinetele sunt fragede, și aurii.

Pentru Tahini, combinați toate ingredientele într-un bol. Adăugați 3 linguri de apă și amestecați până la omogenizare. Adăugați mai multă apă, după cum este necesar, pentru a ajunge la consistența perfectă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carolina Gelen (@carolinagelen)

Sursa: Instagram