Scandal mare. Un artist internațional și-a tatuat chipul lui Putin de trei ori. Și nici măcar nu e rus…

Scandal mare. Un artist internațional și-a tatuat chipul lui Putin de trei ori. Și nici măcar nu e rus…
Cunoscut pentru faptul că îl vnerează pe liderul de la Kremlin, celebrul balerin Sergei Polunin şi-a tatuat alte două imagini cu Putin, pe piept. El avea deja un tatuaj cu portretul acestuia.

Cel mai comentat balerin al momentului, ucraineanul Sergei Polunin, își pune de ani de zile viața pe tavă în fața lumii. Rebelul rebelilor,  la numai 32 de ani, balerinul a bifat experiențe cât alți oamenii în șapte vieți, de la show-uri în fața a peste zeci de mii de oameni, la cercuri exclusiviste, până la droguri și tatuaje controversate.

Foarte activ pe rețelele sociale, unde împărtășește imagini  care îi  promovează spectacolele sau și unele în care își arată familia, acum, Sergei Polunin a publicat o poză pe Instagram în care îi pot fi văzute tatuajele de pe corp. Pe lângă imaginea estompată a lui Vladimir Putin din mijlocul pieptului, pe umeri pot fi văzute alte două portrete ale liderului de la Kremlin.

Dezvăluirea vine în plin scandal internațional legat de conflictul dintre Rusia și Ucraina, conflict soldat cu pierderi de vieți omenești și, mai recent cu avertismente nucleare. Comunitatea de internauți a reacționat imediat. „De ce?”, „De ce nu trăieşti în Rusia, dacă îl iubeşti pe acest bărbat?” sau „Mare dansator, puţină minte”, „Prin faptul că ai aceste tatuaje înseamnă că sprijini crima şi tortura”, i-au scris, printre altele, internauții.

Cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet

La numai 19 ani, Sergei Polunin a devenit cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet. Aceasta este  una dintre cele mai prestigioase companii de balet din lume. El a fost numit „cel mai bun balerin al generaţiei sale”. Dar doi ani mai târziu, Sergei Polunin a anunțat că se retrage de la London Royal Balet, unde avea parte de o apreciere enormă, şi că alege un nou drum, cel de dansator independent, un status care nu se încadrează în şabloanele riguroase ale acestui domeniu.

Însă rebelului Polunin i-a ieșit din plin. În prezent, Polunin deţine propria companie de producţie, Polunin Ink, realizează show-uri în toată lumea. El colaborează cu mari artiști, inclusiv cu o româncă, Alina Cojocaru. În urmă cu un an, Castelul Bánffy din Bonțida, în cadrul unui eveniment cu totul special: balerinul a ajuns pentru prima dată în România, cu un spectacol pe care l-a susținut la castelul Banfy din Bonțida ( Cluj) – Sergei Polunin Up, Close and Personal.

Repertoriul lui Polunin include acum spectacole originale precum „Sacre” (coregraf Yuka Oishi), „Rasputin” (coregraf, Oishi, scor, Kirill Richter), „Little Red & The Wolf” (coregraf Ross Freddie Ray, scor: Richter), „Satori” (coregraf, Sergei Polunin, regia: Gabrielle del Vecchio) şi „Romeo şi Julieta” (coregraf Johan Kobborg).

Născut în 1989, el a dansat pe marile scene ale lumii – la Staatsballet Munchen şi Teatrul Balşoi din Moscova.  Amintim un moment cheie în cariera artistului: videoclipul în care Polunin dansează pe melodia lui Hozier „Take Me to Church”, regizat de David LaChapelle, a devenit viral şi a adunat peste 25 de milioane de vizualizări pe YouTube. Artistul a apărut în filmul regizat de Kenneth Branagh „Crima din Orient Express” (2017), în thrillerul „Red Sparrow” (2018) şi în filmul „Corbul alb” (The White Crow, 2018). Polunin a apărut şi în videoclipul „Movement” al lui Hozier.

Călătorie inițiatică în India, documentată  în detaliu și arătat lumii

În 2020, după ce timp de șapte zile, Polunin și-a urmat mentorul în locuri sfinte aflate de-a lungul malurilor sacre ale râului Gange și, fără a ezita, s-a cufundat în experiențele mistice oferite de călătorie și și-a deschis sufletul, artistul s-a filmat, iar documentarul a fost distribuit, liber, pe canalul YouTube al artistului.

În film, Sergei Polunin vorbește, sincer și profund, despre experiențele și zbuciumul său interior. Producția despre „băiatul rău al baletului” prezintă călătoria spirituală a lui Polunin în India. „ Sergei” este un film care pătrunde profund în intimitatea lui Sergei Polunin, iar la un moment dat dezvăluie, de exemplu, cum experiența din India l-a ajutat pe artist să renunțe la droguri.

Sergei Polunin are pașaport rusesc

Acum patru ani,  pe 20 noiembrie 2018 – de ziua lui, când împlinea 29 de ani – Sergei Polunin a stârnit controverse declarând că preşedintele rus a fost tratat nedrept de presă „în unele părţi ale lumii” şi a anunţat: „Văd lumina când mă uit la el”.

„Lasă-le pe mamele soldaţilor noştri să te cânte în ode”, a mai spus, referindu-se la conflictul mai vechi din zona Donbas din estul Ucrainei. Apoi și-a prezentat primul tatuaj cu chipul lui Vladimir Putin, desenat pe piept, în dreptul inimii, cu mesajul: „Îi mulţumesc lui Vladimir şi tuturor celor care aleg binele”. Artistul are cetățenia rusă.