Un canadian este artistul anului, marele triumfător al galei Billboard Music Awards 2021. Lista câștigătorilor

Un canadian este artistul anului, marele triumfător al galei Billboard Music Awards 2021. Lista câștigătorilor
Cântăreţul şi producătorul canadian The Weeknd a fost duminică seara marele câștigător al galei Billboard Music Awards 2021, cu zece premii, fiind recompensat cu trofeul Top Artist, relatează dpa.

Un canadian este artistul anului, dar pe lista câștigătorilor de la Billboard Music Awards 2021 se numără și apariții surpriză. Premiile Billboard, care se numără printre cele mai importante distincții oferite cântăreților, alături de Grammy sau MTV Music Awards, s-au desfășurat duminică, 23 mai, în Statele Unite.

The Weeknd a primit cel mai multe nominalizări (16 la număr), inclusiv la categoria artistul anului. Dintre acestea a plecat acasă cu 10. O trupă coreeană a reușit performanța de a avea patru nominalizări și de a pleca acasă cu tot atâtea premii. Iată lista completă a premianților.

Un canadian este artistul anului

Abel Makkonen Tesfaye, cunoscut sub numele de scenă The Weeknd, a fost desemnat Cel mai bun artist. La această categorie i-a avut rivali pe Pop Smoke, Drake, Taylor Swift și Juice WRLD.

Cel mai bun artist din noua generație a fost desemnat Pop Smoke. Au mai fost nominalizați Jack Harlow, Doja Cat, Rod Wave și Gabby Barrett. Cel mai bun artist masculin al anului a fost tot The Weeknd, care le-a luat fața lui Drake, Juice WRLD, Pop Smoke și Lil Baby. Taylor Swift a fost desemnată cea mai bună artistă feminină a anului. La aceeași categorie au fost nominalizate și Billie Eilish, Ariana Grande, Dua Lipa și Megan Three Stallion.

Cel mai bun duo sau grup muzical: BTS. Trupa coreeană a câștigat în fața formațiilor Maroon 5, Dan + Shay, AJR și AC/DC. Cel mai bun artist Hot 100: The Weeknd. DaBaby, Drake, Dua Lipa și Pop Smoke au completat lista nominalizaților.

BTS a primit premiul publicului

Cel mai bun artist în Streaming a fost desemnat Drake. Pentru miul pentru Cele mai bune vânzuri le-a avut trupa BTS, sud-coreenii reușind să se impună pe piața muzicală internațională. Cel mai bun artist difuzat la radio a fost The Weeknd. Abel Tesfaye a reușit să câștige și trofeul categoriei Cel mai bun artist R&B, impunându-se în fața lui Justin Bieber și Chris Brown.

Premiul publicului (artistul anului pe rețelele de socializare) a ajuns la formația BTS. Sud-coreenii s-au „bătut” pentru acest premiu special cu Ariana Grande, SB19, Seventeen și BLACKPINK, potrivit CNN.

Premiile Billboard se acordă din anul 1990, gala fiind organizată încă de atunci de revista cu același nume, specializată în muzică. Premiile au fost oferite neîntrerupt până în anul 2006, galele anuale fiind organizate, de obicei, în luna decembrie. În 2006 show-ul a fost suspendat, până în anul 2011. De atunci gala se organizează anual, în luna mai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Billboard Music Awards (@bbmas)

Sursa foto: Instagram

Trupa Megadeth caută basist. Colegii l-au dat afară pe David Ellefson

Recomandarile noastre