Se mișcă pământul în România. Au fost mai multe cutremure, în Moldova, în vestul și centrul țării. Cutremurele de suprafață, adică la mică adâncime, pot face pagube locale, iar cele de mare adâncime, cum a fost cel din 1977, face pagube pe o zonă mare, pe măsură ce unda seismică se extinde.

Un cutremur ciudat, în Crișana. A fost mic, dar la suprafață

Un cutremur cu magnitudinea de 2,6 s-a produs, luni după-amiază  (2 noiembrie), la ora 15.31, în Crișana, informează Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Acesta s-a produs la o adâncime de 9 km, având magnitudinea de 2,6 pe scara Richter. În această zonă, cutremurele sunt rare, la mică adâncime și de magnitudine mică.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km S de Oradea, 75km NE de Arad”, a mai transmis Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Pe 30 octombrie, un alt cutremur ciudat a avut loc în Transilvania, la 60 km nord de Cluj, iar altul s-a produs în aceeași zi în Dâmbovița, lângă Câmpulung Muscel. Ambele au fost mici, de 2,4, respectiv 2,1 pe scara Richter, dar au fost de suprafață, la mică adâncime.


Bodi a dispărut din țară după ultimele dezvăluiri ale Biancăi

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri