Un nou scandal face biserica de râs. E implicat unul dintre cei mai iubiți preoți din România

Un nou scandal face biserica de râs. E implicat unul dintre cei mai iubiți preoți din România
A fost întotdeauna respectat, iar cuvântul lui a fost lege pentru mulți credincioși. Dar nimeni nu s-a așteptat la așa ceva.

E greu de spus ce se întâmplă cu preoții României, dar situațiile în care apar în ultima perioadă pune mari semne de întrebare.

Un nou scandal face biserica de râs. E implicat unul dintre cei mai iubiți preoți din România

Personajul principal al acestei povești este preotul Calistrat Chifan, unul dintre cei mai apreciați duhovnici ai României. Acesta apare pe o filmare într-o ipostază care nu-i va face deloc cinste. Preotul lovește o femeie chiar în curtea sfintei biserici, fără să-i pese că îl văd mai multe persoane.

Două femei au depus plângere

Contactați de Libertatea, reprezentanții IPJ Iași au confirmat incidentul și au mărturisit că episodul șocant a avut loc miercuri seară, când două femei spun că au fost bătute de preot. Se observă cum părintele lovește cu pumnul sau palma o femeie, iar aceasta cade la pământ. De altfel, se pare că la un moment dat toți cei prezenți la slujbă au început să se certe între ei, iar o altă femeie strigă la preot că a bătut o enoriașă. Cazul este acum cercetat de oamenii legii.

„La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Ce spun reprezentanții Mitropoliei Bucovinei și Moldovei

Contactați de redactori, mai marii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și-a exprimat regretele pentru gestul preotului și spune că va deschide o anchetă pentru a se afla ce s-a întâmplat.  „Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație.

În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a declarat părintele Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.