Un român a fost arestat de FBI. Pregătea un protest violent

Un român a fost arestat de FBI. Pregătea un protest violent
Un român a fost arestat la New York în urma asaltului Capitoliului de săptămâna trecută. Acesta este suspectat că ar fi pus la cale un protest violent pro-Trump.

Un român a fost arestat în Statele Unite ale Americii (SUA), de agenții FBI, el fiind suspectat că pregătea un protest violent. Bărbatul ar fi racolat fanii ai președintelui Donald Trump cu scopul de-a încerca o lovitură asemănătoare celei consemnate la Capitoliu.

Românul se numește Eduard Florea, 40 de ani,  și a fost ridicat de cei de la FBI în urma perchezițiilor făcute la locuința sa din cartierul Queens (New York). Suspectul cu origini românești ar fi transmis mai multe mesaje de amenințare, scrie Evenimentul Zilei. Unele dintre ele răspândite chiar săptămâna trecută, în timpul violențelor consemnate la Washington.

Un român arestat și pentru că deținea ilegal arme

Eduard Florea a mai avut probleme și în trecut cu legea. El ar mai fi fost arestat pentru că deţinea  ilegal zeci de arme. A fost condamnat la un an de închisoare în 2014.

Pe lângă agenții FBI, în momentul reținerii bărbatului, la domiciliul acestuia au ajuns și anchetatori din cadrul Grupului operativ comun pentru terorism, conform nbcnewyork.com.

„Cuvintele unui președinte pot inspira, dar și mai rău, pot să instige”

Joe Biden, președintele ales al SUA, a avut un discurs în timpul desfășurării evenimentelor de la Capitoliu. „La ora asta democrația noastră este sub un asalt fără precedent. Cum nu a mai fost văzut în timpurile noastre. Un asalt asupra Capitolului, a oamenilor care ne reprezintă, asupra oamenilor din serviciul public, un asalt la statul de drept, la regulile democratice ale Americii.

Scenele nu reflectă adevărata Americă, nu ne reprezintă, este dezordine, e haos și trebuie să se termine, acum!”, spunea viitorul lider de la Casa Albă

„Cuvintele unui președinte pot inspira, dar și mai rău, pot să instige. Îi cer lui Trump să meargă la televizor, să își respecte jurământul, și să pună capăt haosului. Acestea nu sunt proteste, este insurecție. Lumea se uită la noi. Trebuie să restaurăm democrația”, mai afirma Joe Biden.

Sursa foto: Instagram

 

Recomandarile noastre