Utilizări ingenioase ale fierului de călcat pe care nu le știați

Utilizări ingenioase ale fierului de călcat pe care nu le știați
Banalul fier de călcat nu vă este de folos doar pentru ca hainele dumneavoastră să fie impecabile. Habar nu aveați ce puteți face cu acest aparat.

Cu siguranță nu aveați habar până acum de întrebuințările neconvenționale ale fierului de călcat. Sfaturi care vă vor fi de mare ajutor.

Utilizări ingenioase ale fierului de călcat pe care nu le știați

Lucrați într-un anume domeniu și aveți mare nevoie să laminați câteva documente? Ce-ați spune dacă ați afla că fierul de călcat vă scoate din impas? Tot ce trebuie să faceți este să le introduceți într-o folie de plastic specială. Acoperiți apoi cu un prosop și puneți fierul de călcat deasupra.

Apăsați cu putere și problema e rezolvată. Documentul se întoarce și pe cealaltă parte și se repetă operațiunea. Și tot fierul de călcat este excelent dacă ați constatat că s-a dezlipit tapetul. În acel moment e nevoie să puneți sub acesta adeziv, iar ulterior să treceți cu fierul de călcat pe deasupra, de câteva ori.

Repară zgârieturile de pe mobilă sau parchet

Pentru a repara zgârieturile de pe mobilă sau parchet, puneți o foaie de hârtie pe acestea și treceți talpa fierului de călcat de câteva ori. Se repetă procedeul până la rezolvarea problemei.

Când aveți pete de ceară pe haine, cea mai bună soluție pentru a le scoate rămâne tot fierul de călcat. Se lasă ceara să se usuce. Ulterior, puneți o foaie albă de hârtie asupra petei, apoi treceți cu un fier de călcat de câteva ori. Ceara se va desprinde și va rămâne pe hârtie.

Ajută la sigilarea pungilor cu alimente

Când covoarele sunt pline de pete, e important să aveți la îndemână un prosop umed. Puneți deasupra covorului, apoi treceți cu fierul de călcat pe deasupra. Pe de altă parte, tot cu ajutorul fierului de călcat se vor sigila și pungile cu alimente. Treceți cu fierul peste deschizătura acestora, apăsați ușor și țineți așa timp de 20 de secunde. Chiar dacă poate părea ciudat, fierul de călcat fierbinte poate fi folosit și pentru a prăji alimentele, în caz de maximă necesitate.

Sursă foto: dozadesanatate