Simona Ionescu / Redactor Șef

Vă este dor de rulourile cu vanilie ale bunicii? Uite rețeta!

Vă este dor de rulourile cu vanilie ale bunicii? Uite rețeta!
Un desert drag, de la bunica: rulouri cu cremă de vanilie. Dacă vă este dor să mai mâncați acest preparat, îl puteți face acasă. Se găsesc și în magazin, dar nu se compară. Aromele din bucătărie fac toți banii. Se fac ușor și nici nu costă mult.

Rulorile cu cremă de vanilie sunt dulciurile pe care le mâncai doar făcute acasă, de mama sau bunica. Acum, sunt și în magazine, dar nici nu se pot compara.

Vă este dor de rulourile cu vanilie ale bunicii? Rețeta

Ne sunt dragi amintirile din copilărie, mai ales de prăjiturile bunicii. Uite aici o rețetă simplă, cu rulouri cu cremă de vanilie!

Ingrediente pentru rulouri

  • 400 gr aluat foietaj
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri lapte

Ingrediente pentru cremă

  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenușuri
  • 100 gr zahăr
  • 40 gr amidon
  • 1 păstaie de vanilie
  • 250 ml smântână dulce pentru frișcă.

Mod de preparare

Întindem aluatul cu ajutorul sucitorului și tăiem fâșii de circa 2 cm lățime, pe care le vom înfășura pe conuri de prăjituri.

Pe fiecare con vom înfășură câte o fâșie de aluat, începând de la vârf și lăsând puțin loc la bază.

Coacem rulourile în cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru circa 15-20 minute. Cât sunt calde, le scoatem de pe formă și le lăsăm deoparte pe un platou să se răcească.

Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu gălbenuș de bătut cu puțin lapte.

Mixăm smântâna rece, direct din frigider până devine fermă și o amestecăm cu crema de vanilie rece. Punem crema obținută într-un pos cu formă de  stea și umplem rulourile. Crema de vanilie o puteți cumpăra gata făcută, din magazin, dar o puteți face și acasă.

Cum se face crema de vanilie

Crema de vanilie o putem folosi pentru eclere, tarte, prăjituri.

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 40 gr amidon
  • 1 pastaie vanilie

Mod de preparare

  • Despicăm păstaia de vanilie și punem în lapt, atât semințele, cât și păstaia. Fierbem laptele la foc mic.
  • Punem într-un bol gălbenușurile și zahărul.
  • Mixăm până când compoziția devine cremoasă. La final, adăugam amidonul și mixăm.
  • Turnăm laptele fierbinte, puțin câte puțin, în același timp, mixând compoziția.
  • Turnăm compoziția rezultată în vasul în care am fiert laptele și o lăsăm la foc mic, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloașe și ca să nu se lipească.
  • Când compoziția s-a îngroșat, o dăm deoparte.
  • Acoperim cu folie alimentară ca să nu prindă crustă și o dăm la rece.
  • Sursa și foto: caietulcuretete.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre