Rețeta lui Vali Vijelie de „Sfecla pe pat de spanac” surprinde prin combinația sa mai rar întâlnită. Cu siguranță mulți o veți încerca măcar din curiozitate, ca să vedeți cum se combină gusturile. Dar, artistul ne asigură că e delicioasă, sățioasă și extrem de sănătoasă!
Salata conține aproape toate ingrediente cunoscute ca fiind adevărate „boostere” pentru imunitate: sfeclă coaptă plină de antioxidanți și Vitamina B12, spanac bogat în Vitamina C, portocale și miere. Și se prepară în doi timp și trei mișcări, ingredientele fiind în cantitățile alese de dumneavoastră.
Ingrediente „Sfecla pe pat de spanac”:
Spanac baby proaspăt
O sfeclă mică, coaptă
O linguriță de miere
O ceapă
Două portocale medii
Chimen
Ulei de măsline
Sare și piper.
Cum se prepară:
Se coace sfecla la cuptor, timp de 40-60 de minute, testând-o cu o scobitoare. Când e moale, e gata. Se răcește sfecla, se curăță de coajă (folosind mânuși deoarece pătează) și se taie cubulețe.
Într-un bol se așează un pat de frunze de spanac baby, peste care se adaugă cuburile de sfeclă, portocalele tăiate și ele cuburi, ceapa tăiată julien. Apoi se face un sos (dressing) dintr-o linguriță de miere, două de ulei de măsline, în care se pune un vârf de chimen măcinat, un praf de sare și unul de piper (de preferat roșu).
Asta e tot! Poftă bună!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook