Aceasta e concluzia prezentată de decoratorii, arhitecții și experții în artă ai agenției de design interior care a adus pentru prima dată în România biogeometria și conceptul de „casă sănătoasă”, în cadrul evenimentului desfășurat în Grădina Rewire. Au participat artiști, specialiști în amenajări interioare, antreprenori și personalități publice: Adela Popescu, Radu Vălcan, Răzvan și Irina Fodor, Daciana Sârbu.

5 camere diferite, mai precis o camera de zi, o camera de luat masă, un colț de birou, o oază de relaxare pentru citit, o bibliotecă  și un spațiu de socializare, au fost amenajate în Grădina Rewire, în cele mai mici detalii, de către experți, pentru a exemplifica ce înseamnă o casă armonioasă, sănătoasă și organizată eficient, indiferent de suprafaț ei.

Am ajuns să stăm 80% din timp doar în casă

“În ultimele luni, 80% din timp l-am petrecut în case, iar mare parte dintre români și-au mutat cele mai multe dintre activități, fie ele profesionale, personale, de mișcare, de socializare sau de educație, între cei 4 pereți ai casei. Urmează anotimpul rece când perspectivele de diversificare a locurilor în care oamenii își vor petrece timpul se reduc considerabil.

Noi ne dorim că fiecare român să conștientizeze locul în care îi este amplasată casă, modul în care ea poate fi armonizată pentru santatea lui și a întregii familii, să încerce să-și transforme casa într-un univers complet și frumos, sănătos, holistic vorbind, în care eficientizarea spațiului, inserarea artei și armonizarea energiilor care nu sunt benefice corpului uman, prin biogeometrie să creeze ceea ce experții din toată lumea numesc o casă sănătoasă.

Dorim prin acest eveniment să aducem în față fiecărui român sentimentul de iubire față de el, locul în care se află, să-l ajutăm să înțeleagă că nu are nevoie de prea mult pentru a fi fericit și mai  ales să conștientizeze că biografia fiecărui individ și modul de viață devin biologia lui.

Așa că, am mutat casa în grădina și am creat 5 colțuri ideale de amenajare a locuințelor care să fie exemplu de integrare a stilului de viață și a armoniei în orice casă, indiferent cât ar fi de mică sau de mare”, a explicat Genoveva Hossu, unul dintre cei mai creativi și apreciați designeri români de interior, atât pe plan național, cât și internațional și cea care a adus în România conceptul de biogeometrie pe care încearcă să-l integreze în toate proiectele sale de amenajare.

Ce este biogeometria

BioGeometria este știința utilizării principiilor energetice ale formei pentru a echilibra calitativ sistemele energetice biologice și a armoniza interacțiunile lor cu mediul. Echilibrarea activităților din viața de zi cu zi, realizarea armoniei cu mediile noastre interioare și exterioare, umanizarea tehnologiei și integrarea științei și spiritualității sunt definite de BioGeometria, cu care Genoveva Hossu „însănătoșește” energetic spațiile și pe locuitorii acestora.

Orice casă organizată eficient din punctul de vedere al spațiului și al utilităților și echilibrată energetic prin biogeometrie, are nevoie de frumusețe și încărcătură spirituală pe care experții le obțin prin integrarea artei în locuințe.

Toți oamenii au nevoie de artă în viața lor

Arta de care suntem înconjurați, fie că este vorba de tablouri, sculpturi, muzică sau filme, are un impact imens asupra dispoziției și a emoțiilor noastre. (…) Avem nevoie de artă fără să ne dăm seama de asta, doar înconjurându-ne de ea putem să simțim schimbarea în bine a vieții și a stării noastre.

Spun adesea oamenilor cu care lucrez să încerce să împrumute un tablou potrivit lor pentru o perioadă și să-l așeze pe unul dintre pereții casei. După o luna de zile, ei nu se vor mai putea despărți de el, pentru că face deja parte din universul lor, completează acel Acasă unde e bine, frumos și armonios. Asta face arta, este inevitabil, o recomand tuturor”, povestește Monica Andronic, consultant în artă și co-fondator al Galeriei Romană.

Ei sunt Echipa de experți Rewire

În Gradina Rewire, în cele 5 spații ideale, demonstrative, amenajate de experti, se găsesc lucrări semnate de clasici ai artelor plastice românești, precum: Theodor Pallady, Ștefan Luchian, Camil Ressu, Nicoale Dărăscu, Alexandru Ciucurencu, Gheorghe Vânătoru, Henri Catargi, Vasile Gorduz, dar și artiști români contemporani, adevărate valori ale picturii și sculpturii românești: Mihai Sârbulescu, Horea Paștina, Ioan Iacob, Christian Paraschiv, Valentin Scărlătescu, Bogdan Turcea, George Cristea etc.

Katy Perry vinde o proprietate de 8 milioane de dolari. Vedeți dacă vă place!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri