Vești de la ANM. Vremea se schimbă: vor fi patru anotimpuri într-o săptămână

Vești de la ANM. Vremea se schimbă: vor fi patru anotimpuri într-o săptămână
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că primăvara aceasta nu va fi deloc așa cum ne-am obișnuit să fie acest anotimp. Vremea pur și simplu își face de cap la început de martie.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că urmează toate cele patru anotimpuri „înghesuite” într-o singură săptămână, în zilele care urmează. Vom avea parte de căldură, ploi, dar și de ninsori.

Vremea a fost capricioasă în ultimele luni și se menține în continuare la fel. După ce iarna aproape că nu a fost, acum toate anotipurile se grăbesc parcă să se manifeste, într-o săptpmână. Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo din care reiese că în unele zone vom avea temperaturi de primăvară, în unele de ploi, iar în altele lapoviță şi ninsori.

Temperaturile oscilează de la frig la cald

Pentru duminică și luni, meteorologii anunță o răcire a temparaturilor în partea de nord a României, cu temperaturi mai mici decât cele normale. „Duminică și luni se va răci în jumătatea de nord a teritoriului, astfel încât acolo temperaturile maxime vor fi chiar ușor mai scăzute decât în mod normal, mai scăzute cu mult decât astăzi.

Vorbim de valori de la 2-3 grade în nordul Moldovei, la cel mult 6-7 garde prin sudul Banatului, sudul Moldovei, prin sudul Transilvaniei, în timp ce în jumătatea sudică, chiar dacă temperaturile mai scad puțin față de astăzi, vorbim de o vreme în continuare mai caldă decât în mod normal, cu maxime de la 10-11 la cel mult 13-14 grade asta duminică și luni”, a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, potrivit Antena 3.

Urmează 18 grade Celsius

Conform meteorologului ANM, începând de marți, vremea va intra într-un proces de încălzire, dar cu adevărat serios. Temperaturile vor fi „cu mult mai ridicate” decât în mod normal pentru perioada calendaristică.

„Vorbim de peste 10 grade Celsius în toată țara, până la 17-18 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, în condițiile în care precipitațiile vor traversa teritoriul țării noastre mai ales de marți, dinspre vest către est, însă nu vor fi pe arii extinse, în general slabe cantitativ. Vorbim de precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane înalte, mixte în zonele mai joase montane, dar trecător și prin Transilvania și prin Maramureș și prin nordul Moldovei, în funcție în mod deosebit de momentul la care apar acestea.

Noaptea, dimineața vor fi în general sub formă de lapoviță și ninsoare, însă vorbim de precipitații slabe. Deocamdată nu se estimează o depunere de strat de zăpadă”, a mai anunțat Alina Șerban. Vremea se va încălzi treptat și în Capitală unde se vor înregistra peste 15 – 16 grade în condițiile în care, chiar dacă mai apar înnorări, precipitațiile vor lipsi.

Sursa foto: Pixabay

Recomandarile noastre