Viața de film a tatălui fraților Tate. Savantul Emory Tate a vrut alt viitor pentru Andrew și Tristan – Documentar Exclusiv

Viața de film a tatălui fraților Tate. Savantul Emory Tate a vrut alt viitor pentru Andrew și Tristan – Documentar Exclusiv
Nu-ți vine să crezi cine a fost tatăl fraților Tate. Un geniu al lingvisticii, un maestru internțional de șah. Iată cum a murit.

Era descris ca un om foarte inteligent și un geniu al lingvisticii. Este vorba despre Emory Andrew Tate Jr., maestru internațional de șah, nimeni altul decât tatăl fraților milionari arestați în România, Andrew și Tristan.

Emory Andrew Tate Jr. s-a născut în Chicago, Illinois , pe 27 decembrie 1958 și a decedat fulgerător pe 17 octombrie 2015, la vârsta de 57 de ani.  A crescut într-o familie de nouă copii, tatăl său, Emory Andrew Tate Sr., fiind avocat, iar mama sa, Emma Cox. Tate, conducea o afacere de leasing cu camioane.

Exclusiv. Andrew Tate (FOTO) și fratele său mai mic, Tristan, au fost încurajați de tatăl lor să joace șah de la o vârstă foarte fragedă. Talentul de care au dat dovadă, la vârste de doar doi-trei ani, i-a făcut vedete.

Tate Jr. a învățat să joace șah în copilărie, ajungând ulterior unul dintre cei mai buni din lume. Tatăl lor, Emory, și-a dorit cu ardoare ca cei doi băieți ai săi să-i calce pe urme.

Totodată, Andrew a ales alt drum: a servit în Forțele Aeriene ale Statelor Unite ca sergent, unde „a excelat ca lingvist”. În Armată a învățat rusă, apoi spaniolă și germană.

În realitate, Tate a învățat spaniola fiind student „la schimb” în Mexic. A fost ales să participe la Programul de onoare în limbă străină a Universității din Indiana, divizia spaniolă în vara anului 1975 și a petrecut două luni trăind într-o familie mexicană.

În categoria marilor jucători de șah afro-americani de pe Wikipedia sunt listate doar șapte persoane, printre care se află și Emory Tate.

Un tactician creativ și periculos

Cel mai mare rating FIDE al lui Emory Tate a fost 2413 pe lista de rating din octombrie 2006, ceea ce l-a făcut al 72-lea cel mai bine cotat jucător din Statele Unite și printre primii 2000 de jucători activi din lume. A primit titlul internațional de maestru în 2007 și a câștigat de cinci ori Campionatul de șah al forțelor armate ale Statelor Unite.

Fiul său mai mare, Andrew, a spus: „Nu l-am văzut niciodată studiind cărți de șah. De asemenea, ura computerele de șah și nu le folosea niciodată. Se așeza în fața tablei și juca”.

Tate și-a câștigat reputația de tactician creativ și periculos pe circuitul de șah din SUA, unde a câștigat aproximativ 80 de jocuri de turneu împotriva unor maeștri internționali. Tate a câștigat de șase ori campionatul de stat din Indiana (1995, 1996, 2000, 2005, 2006, 2007) și a fost inclus în Indiana State Chess Hall of Fame în 2005. De asemenea, a câștigat campionatul de stat Alabama în 2010.

Mai au o soră în SUA, care este avocat

În 1985, Tate s-a căsătorit cu o englezoaică cu care a avut trei copii, dintre care cel mai mare este kickboxerul și controversatul influencer Andrew Tate . Au divorțat în 1997, iar fosta lui soție s-a întors în Marea Britanie cu copiii. De asemenea, Andrew și Tristan, cei doi milionari arestați în România pentru trafic de persoane și viol, au o soră în SUA. Tânăra este un avocat de succes și se pare că cei trei nu țin legătura.

Întreaga familie Tate

Pe 17 octombrie 2015, Tate a murit după ce a suferit un atac de cord în timpul unui turneu din Milpitas, California . În 2016, Senatul din Alabama a adoptat o rezoluție care îi sărbătorește viața și moștenirea.

Recomandarile noastre