Viața lui Robert Downey Jr., unul dintre cei mai de succes actori din lume

Viața lui Robert Downey Jr., unul dintre cei mai de succes actori din lume
Robert Downey Jr. și-a câștigat statutul de unul dintre cei mai bine plătiți actori din lume. De asemenea, este considerat unul dintre cei mai mari actori ai generației sale. Este cel mai cunoscut pentru interpretările sale ca Charlie Chaplin în Chaplin din 1992, Sherlock Holmes în trilogia filmului lui Guy Ritchie și, desigur, Tony Stark- Iron Man în universul cinematografic Marvel.

Cu toate acestea, creșterea faimei acestui veterinar din industrie a început cu o educație neconvențională ca fiu al scriitoarei-actriță Elsie Ford Downey și al regizorului de avangardă Robert Downey Sr., care a inclus o imersiune timpurie într-un stil de viață hollywoodian drogat. 

Chiar și în timp ce servea ca băiat de aur al box-office-ului, RDJ s-a luptat mai târziu cu mai mulți demoni personali foarte mediatizați, inclusiv dependența…

Această vedetă de film preferată de fani și-a schimbat viața la mijlocul anilor 2000, ridicându-se din cenușa unei cariere aparent moarte printr-o revenire miraculoasă. Dar de unde a început această călătorie inspirațională spre sobrietate și domnia Tinseltown? Aceasta este povestea tragică din viața reală a lui Robert Downey Jr.

Copilăria tulburată a lui Robert Downey Jr.

În cuvintele lui Robert Downey Jr., el a avut o copilărie „interesantă” (prin Vanity Fair), dar pe măsură ce aprofundați trecutul său, veți găsi că este destul de subevaluat. Amândoi părinții săi artiști, care au divorțat când el avea vârsta de 13 ani, s-au luptat cu dependența de droguri și alcool.

Ambii părinți au avut stiluri de viață complicate, care implicau călătorii pentru muncă și invitații la petreceri. 

Bineînțeles, Downey Jr. a prins dragul de actorie la o vârstă fragedă, dar nu a stat niciodată într-un singur loc prea mult timp în tinerețe. A locuit în New York City, Londra și Santa Monica. A fumat pentru prima dată marijuana atunci când avea doar șase sau șapte ani.

Rolul filmului care a înrăutățit consumul de droguri al lui Robert Downey Jr.

Anul 1987 a fost palpitant pentru Robert Downey Jr., care a atras rolul de breakout într-un film, Less than Zero. Portretizarea vulnerabilă a tânărului actor, dependent de droguri, Julian Wells, a cărui dependență se învârte într-o încercare de a obține un public sobru și captivat.

New York Times a făcut referire la performanța sa ca fiind „disperată”. Din păcate, rolul s-a dovedit a fi prea mult pentru a fi manipulat, iar viața lui Downey a început să-i imite arta.

Când a fost lansată drama, Downey avea 22 de ani și bătălia lui de-a lungul vieții cu dependența a început să se înrăutățească. 

„Până la filmul respectiv, consumat droguri după serviciu și în weekend. Poate că apăream chiar mahmur pe platou, dar nu mai mult decât cascadorul”, a explicat actorul mai târziu. 

Cu toate acestea, Downey a continuat să spună că acest lucru s-a schimbat în timp ce filma Less Than Zero. 

„Pentru mine, rolul a fost ca fantoma viitorului Crăciunului.  Personajul a fost o exagerare a mea. Apoi lucrurile s-au schimbat și, într-un fel, am devenit o exagerare a personajului. Asta a durat mult mai mult decât trebuia să dureze”, a remarcat el.

Problemele cu legea și încarcerarea lui Robert Downey Jr.

La începutul anilor 30, dependența de droguri a lui Robert Downey Jr. îl condusese pe o cale periculoasă, ducând la arestarea sa din iunie 1996. 

Potrivit presei internaționale, actorul a fost tras pentru că a depășit viteza în Malibu, autoritățile susținând că „conducea în mod neregulat și părea că se afla sub influența alcoolului”, înainte de a găsi „heroină din gudron negru, cocaină pudră și o armă în portbagajul său.

Până când Robert Downey Jr. a fost acuzat că a sărit peste un test de droguri la sfârșitul anului 1997, judecătorul Lawrence Mira devenise frustrat și l-a condamnat pe actor la 180 de zile la închisoarea din județul Los Angeles pentru încălcarea perioadei de probă, potrivit Vanity Fair.

Cărarea unde  dispar oamenii. Enigmele din Carpați