Anul trecut, în toamnă, prezentatorul Victor Slav a fost oprit de un filtru al Poliției Rutiere pe Autostrada 3 București-Ploiești. În urma verificării cu ”Drug Test”-ul, care ar fi indicat că vedeta consumase cannabis, polițiștii au deschis un dosar penal pe numele său. Victor cheamă acum statul în judecată pentru a dovedi că el nu a consumat droguri și cere repararea prejudiciului.

Fostul soț al Biancăi Drăgușanu vrea neapărat să-și ia această pată de pe nume, el susținând că nu a consumat droguri, deci este nevinovat.

Potrivit unor surse din mediul judiciar, citate de cancan.ro, în urmă cu câteva zile Victor Slav a înregistrat pe rolul Tribunalului București, împotriva statului român, prin Ministerul Finanțelor, o acțiune de reparare a prejudiciului provocat de erorile judiciare. Se zvonește că Slav va cere daune de mii de euro.

”Victor a fost ferm și este convins că rezultatul este eronat. El nu a consumat substanțele indicate de «Drug Test». A reușit să demonstreze acest lucru și acum și-a recăpătat permisul de conducere. A fost acuzat pe nedrept”, a dezvăluit un apropiat al acestuia, convins că asta înseamnă că procesul este pe jumătate câștigat.

Conform prevederilor din articolul 336 alin. (2) din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

O să revoluționeze sistemul de testare

Dacă vedeta reușește să dovedească în instanță că nu a consumat droguri, iar aparatul a dat greși, e posibil ca foarte multe dosare penale întocmite pe baza acelui rezultat să fie repuse pe masa de judecată. O astfel de breșă ar putea costa statul român sute de mii de euro constând în despăgubiri.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp