Victoria Beckham a fost nevoită să facă modificări majore în dieta ei strictă, care conținea doar pește și legume. Schimbarea a venit după o vacanță în Germania, pe care a petrecut-o la centrul spa Lanserhof, anul trecut.
Victoria Beckham și-a schimbat dieta din motive de sănătate
În timpul respectivei vizite la centrul de spa, vedeta a fost avertizată că avea în sânge o cantitate îngrijorătoare și toxică de mercur. Motiv pentru care, ulterior, a inclus în regimul ei alimentar mai mult somon și a redus consumul de ton și pește spadă, alimente care au un nivel ridicat de mercur.
Mercurul se acumulează în mod natural în pești, crustacee și alte animale care mănâncă pește. Consumul frecvent de astfel de alimente duce la o expunere prea mare la mercur, care poate afecta creierul, inima, rinichii, plămânii și sistemul imunitar.
„Victoria avea în sânge un nivel îngrijorător de mercur. Așa că medicii i-au făcut un tratament la ficat, pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism”, a mărturisit o sursă apropiată familiei Beckham.
Ce este intoxicarea cu mercur?
Expunerea la mercur se întâmplă cel mai des prin consumul de pește. Toxicitatea mercurului se exprimă sub trei forme: Hg++ absorbit intră în reacție cu grupările sulfhidril ale proteinelor, producând o modificare în structura terțiară a proteinei care astfel își pierde activitatea.
După ce mercurul intră în organism, ionii de mercur sunt eliminați de către rinichi (cele mai expuse organe la efectele toxice ale ionilor prin modificarea structurii terțiare menționate.
Cele mai frecvente semne și simptome ale intoxicației cu mercur includ neuropatia periferică cu parestezii, mâncărime, senzație de arsură, furnicături, roșeața obrajilor și a degetelor de la mâini și picioare, descuamarea pielii, tahicardie, transpirație profuză, salivare, hipertensiune.
Florin Salam și-a lăsat nepotul baltă. De ce nu a mai apărut manelistul în finala X Factor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook