Vin furtunile. Vor fi fenomene meteo extreme în toată țara

Vin furtunile. Vor fi fenomene meteo extreme în toată țara
Vremea asta ciudată ne aduce caniculă și vijelii puternice în același timp. Meteorologii ANM au emis avertizări pentru fenomene severe. Va fi afectată toată țara.

Canicula este prezentă și astăzi, 5 august, dar pe seară vin vijelii puternice, spun meteorologii ANM. Trebuie să ne așteptăm la averse torențiale, grindină și rafale de vânt de 80 – 100 km/h.

Fenomene meteo extreme în toată țara

Vijelii puternice în toată țara, începând din această seară, la ora 21.00. Meterologii avertizează că până vineri, 6 august, la ora 6.00, vor fi perioade cu vijelii, fulgere, ploi torențiale în averse și grindină. Cantitățile de ploaie vor fi în jur de 25 – 30 litri/mp, cam cât ar ploua în mod normal într-o lună.

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu pentru toată țara, cu excepția Dobrogei unde fenimenele meteo vor fi de mai mică intensitate.

Vijeliile vor fi la început, de la ora 12.00, în Banat, Crișana, Maramureș. După-amiaza și noaptea în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice. Vântul va sulfa în rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp. Vor fi condiții pentru viituri și inundații locale.

Meteorologii ANM au emis avertizări pentru fenomene severe

Nu scăpăm de furtuni nici sâmbătă

ANM a emis și o informare meterologică pentru noaptea următoare și pentru sâmbătă. Sunt prognozate averse torențiale, vânt puternic și grindină, până sâmbătă la ora 10.00. În funcție de evoluția fenomenelor meteo, vor fi actualizate avertizările.

Este și o prognoză specială pentru București, valabilă de azi, 5 august, ora 10.00, până vineri, ora 9.00. ”Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu dezvoltări noroase convective mai ales în orele serii, când vor fi posibile vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade”, prognozează ANM.

Temperaturile vor fi în scădere. Temporar înnorările vor fi accentuate și în cursul zilei de vineri, 6 august, vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a închis două parcuri

Primarul Daniel Băluță a anunțat că cele două parcuri de pe raza Sectorului 4 vor fi închise în contextul avertizării emisă de meteorologi pentru după amiaza zilei de 5 august. Primarul a lansat acest avertisment prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, avertizând asupra pericolelor la care se expun cei care se vor afla în oraș.

„Atenție! Închidem parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor începând cu ora 17.00! Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme severă, cu vijelii și rafale de vânt de până la 100 de km/oră, așa că vă rog insistent să amânați deplasările dacă nu sunt neapărat necesare! Rămânem în contact și în caz de nevoie, nu uitați să solicitați sprijin la numărul de telefon 021.9441!””, a transmis primarul Daniel Băluță pe Facebook.

Sursa: ANM

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp