„Vindecătorul de inimi”, doctorul Cristian Andrei, nu s-a însurat din dragoste. Mai mult, a fost filmat cu amanta în pat

„Vindecătorul de inimi”, doctorul Cristian Andrei, nu s-a însurat din dragoste. Mai mult, a fost filmat cu amanta în pat
Medic, psihoterapeut, trainer, autor, dr. Cristian Andrei a devenit cunoscut publiclului larg datorită emisiunilor de radio și de televiziune pe care le-a moderat. Cu două căsnicii din care au rezultat trei copii, el spune deschis că nu s-a însurat din dragoste cu niciuna dintre partenerele oficiale.

Dacă în trecut era o rușine să mergi la terapeut, pentru că erai considerat „nebun”, cu timpul a devenit aproape o rutină. Românii s-au obișnuit treptat cu termenii de psiholog și terapie și acum merg la psihoterapeut doar pentru că două părți din sinea lui sunt în conflict, pentru că nu mai știe cine este, de fapt.

Medicul adevărat este acela care se duce spre oameni

Cristian Andrei este medic și a învățat încă din facultate că medicul adevărat este acela care se duce spre oameni. În vechime, acesta călătorea din sat în sat și îi „trata” pe oamenii sănătoși, adică avea grijă că ei să rămână sănătoși. Pentru acest lucru era întreținut pe gratis de comunitatea respectivă, cu mâncare și adăpost. Dacă un membru al comunității se îmbolnăvea, era tratat pe gratis de către acesta, pentru că era considerată, oarecum, culpa lui că s-a îmbolnăvit.

„Acesta este rolul medicului în care eu cred. Pentru asta, eu mă duc acasă la oameni, mă duc în licee și vorbesc cu elevii, mă duc în mass-media, întru și în cârciumi, mă duc și pe stadioane, unde oamenii sunt violenți, mă duc acolo unde oamenii nu sunt în regulă, nu sunt bine. La televizor, oamenii nu sunt bine. La televizor se uită foarte mulți oameni care nu sunt bine. Sunt diverse forme de televiziune care îi atrag pe oamenii cu predispoziție către violență, către ură, către subculturalism, către mediocritate intelectuală și vreau să merg acolo cât timp oamenii au nevoie să li se spună ceva pe înțelesul lor, ceva pozitiv, dacă s-ar putea.”, se caracterizează dr Andrei într-un interviu din revista Tango.

Emisiunea la radio l-a făcut cunoscut

Cu radioul a făcut cunoștință în prin 1994, când abia se descoperea convorbirea prin telefon cu ascultătorii și discuțiile libere. Primele emisiuni le-a realizat la Radio 21, de la 11 noaptea până la 5 dimineața, fără niciun fel de desfășurător. Avea doar un microfon, un telefon și un coleg care stătea la butoane. Oamenii intrau în direct și stăteau de vorbă cu dr. Cristian Andrei zeci de minute. După cum recunoaște, acea perioadă a fost cel mai bun exercițiu de intervenție pe situație pe care îl putea avea. A mai făcut emisiuni radio la Kiss și la Magic, s-a întors la Radio 21, pe care l-a părăsit a doua oară pentru televiziune.

Începuturile în televiziune

„Pot spune că „9595” a fost o emisiune care a făcut și educație și senzație pentru că exista un producător foarte ambițios. A fost, cred, singura emisiune, din țara aceasta, cu cazuri reale. Nu ca astăzi „cu poșeta în cap” emisiune regizată cu două ore înainte. Erau cazuri 100% reale, erau situații familiale dramatice. Oamenii își puneau speranța în acesta emisiune. După aceea am aflat că ei sunau, săracii, că vor și la terapie, dar li se spunea că nu pot veni decât în emisiune. Asta m-a supărat foarte tare, când am aflat”, a mărturisit dr. Andrei.
Când vine vorba despre dragoste, psihoterapeutul este de părere că nu durează mult. Chiar și între soți, acest sentiment dispare și rămâne atașamentul. A fost, la rândul său, îndrăgostit, astfel încât a și compus poezii pentru persoana respectivă.

Mariaje fără sentiment, din cauza relației cu mama sa

Chiar dacă a fost căsătorit de două ori, medicul a spus deschis că nu s-a însurat din dragoste: „Au fost niște prelungiri ale unei situații pe care am avut-o cu mama mea. Ele au fost femei cu autoritate, care m-au luat tare și au dat peste acest defect fundamental al meu ca om, ca bărbat și anume că eu nu mă pot purta urât cu o femeie, niciodată, în niciun fel. Și pentru că mă port frumos, atunci ies tot felul de lucruri aberante în relația cu o femeie. Ori se supără o altă femeie, ori aceasta se supără pentru că nu mai primește ceea ce primea frumos, până mai ieri… există această întreagă epopee a frumuseții cu o femeie. După cum spuneam, se naște și moare, până la urmă.”

Ce calități caută femeile la bărbați

Dr. Cristian Andrei a fost surprins, în urmă cu ceva ani, la braț cu o femeie mult mai tânără, spunându-se despre acesta că „are jumătate din vârstă lui”. Nu a negat relația respectivă, când a fost întrebat, deși era de mult terminată. A spus doar că „dacă este dragoste, înseamnă că omul respectiv nu are vârstă, dacă e dragoste cu adevărat.”

„Este perfect natural ca un lucru de acest fel să se întâmple… Toate studiile antropologice au demonstrat că oamenii au această polaritate: femeile caută bărbați mai în vârstă, mai înalți ca ele, care să fie dominanți față de ele, bărbații caută femei mai tinere, care să arate mai bine decât mama lor, care să fie fertile, care să le aducă prospețime și frumusețe în viață. Este firesc așa, din totdeauna a fost așa.”, explică dr. Andrei.

A scris o carte despre amante

În cartea sa intitulată „Pernă și ruj” este vorba despre soție – pernă și amanta – ruj. Recunoaște că, în calitate de președinte și psihoterapeut la Institutul de Relații Umane, cele mai profunde drame sunt ale persoanelor înșelate, care se simt înșelate și care nu găsesc în sine soluții pentru a fi oameni pe propriile picioare.

În opinia specialistului, „rujul” poate să dispară din acestă ecuație dacă soția ajunge să discute cu un terapeut înainte de a intra în depresie, înainte de a deveni disperată și penibilă în față soțului ei, înainte de a deveni „nimic”. Așa poate afla cum este să trăiești ca persoană, nu ca femeia cuiva, iar de aici să pornească totul: bărbatul acela care s-a întors cu spatele să-și dea seama ce lasă în urmă și să se întoarcă.
În cabinetul său ajung oameni foarte diverși. Sunt și oameni care au putere, sunt și oameni care se consideră distruși, sunt și oameni în afara legii, oameni care sunt nedreptățiți de lege, sunt și copii, sunt și mulți adolescenți, sunt foarte multe cupluri. Ceea ce îl mulțumește foarte mult pe medic este faptul că îi calcă pragul oameni din categorii sociale care, în urmă cu câțiva ani, ocoleau cu desărvâșire discuția cu psihoterapeutul, iar acum ajung să-și pună speranța în asta.

Acuzat că și-a înșelat prima nevastă cu o blondă din politică

Loredana Andrei, prima soție, a povestit presei drama pe care a trait-o alaturi de cunoscutul psihiatru. „Cristi nu e barbatul unei singure femei”, a spus aceasta.
Ea stia de mult timp ca sotul sau o insala si a pus la punct un plan: a instalat o camera in dormitor si l-a surprins in plina actiune.

Filmat cu camera ascunsă, în pat

„L-am filmat în patul nostru, acum trei ani, cu o doamna blonda, de 41 de ani, cunoscuta politiciana. Zicea că e pacienta lui… Și acum se mai vede cu ea. Nu pot spune mai mult”, a explicat Loredana Andrei în urmă cu mai mulți ani. Ea a declarat la divorț, în instanță, că doctorul a traumatizat-o, la fel și pe cei doi copii ai lor. „Omul asta e mai malefic decât vă închipuiți, se joaca cu mințile oamenilor”, s-a plâns Loredana. Din aceasta cauza, copiii nu vor să mai audă de el, susținea femeia.