Visele pe care toată lumea le are la un moment dat. Ce semnifică ele de fapt?

Visele pe care toată lumea le are la un moment dat. Ce semnifică ele de fapt?
Trei experți în vise vă lămuresc îl legătură cu ceea ce subconștientul vostru încearcă cu adevărat să vă spună.

Cazi. Îți cad dinții. Întârzii în mod constant zece minute la o întâlnire importantă. Cu toții am avut acele vise care ne-au făcut să ne trezim într-o panică deplină, doar ca să ne dăm seama că sunt, ei bine, doar vise. Dar ce înseamnă de fapt și de ce ne mai gândim la ele după ce ne trezim?

„Corpul nostru poate experimenta adesea ceea ce se întâmplă în vis. Pe măsură ce începem să trecem înapoi într-o stare de alertă, poate dura câteva momente sau chiar ore pentru a ajunge pe deplin la momentul actual”, spune Eliza Boquin, psihoterapeut autorizat, terapeut sexual și proprietar al Centrului de vindecare Flow & Ease. 

Se pare că visele contează

„Visele sunt gândurile tale subconștiente. Sunt o continuare a gândurilor tale din ziua ta ”, notează analistul și expertul în vise, Lauri Loewenberg.

 În timp ce dormi, creierul tău evocă în jur de cinci vise pe noapte (da, chiar dacă nu ți le amintești). Ele reprezintă o mulțime de gânduri subconștiente de despachetat. Și, deși fiecare vis este unic,ele tind să urmeze anumite tipare simbolice. Boquin, Loewenberg și psihologului Dr. William Braun au explicat semnificațiile mai profunde din spatele acestor vise comune. 

Visul în care partenerul de viață te înșeală

„Dacă există infidelitate în trecutul tău, fie în această relație, fie într-o relație anterioară, aceasta va continua să apară pentru că este un os de certuri în tine”, spune Loewenberg.

De asemenea, important de reținut? Visele nu sunt profeții. 

„Dacă nu există probleme de încredere și acest lucru pare ieșit din comun, atunci nu înseamnă că partenerul tău te înșeală. Există ceva care îți consumă prea mult timp și atenție. Ar putea fi o slujbă, golf, prieteni, un nou copil … ceva te determină să te simți înșelat din acel moment și lipsit de atenție”, explică Loewenberg. 

În cele din urmă, acest vis poate fi unul pozitiv, atâta timp cât nu te trezești supărat pe partenerul tău pentru ceva ce a făcut în subconștientul tău. 

Dacă visezi că ești însărcinată

Chiar dacă nu încercați să aveți copii, Loewenberg spune că acesta este un vis pozitiv, întrucât „reflectă faptul că ceva crește și se dezvoltă în interiorul vostru”. Ar putea fi orice, de la o idee nouă la lucrul către o promovare și, de fapt, „o mulțime de femei visează că au un princ în pântec atunci când învață pentru un examen”.

Visezi că ești urmărit/urmărită

Totul depinde de cine urmărește. „Adesea oamenii sunt urmăriți de un monstru. Monstrul poate fi o manifestare a unei indiscreții, a unei dependențe sau a unei datorii”, explică Braun. 

Uleiul de cocos face pielea frumoasă. Ajută și la slăbit

 

Recomandarile noastre