Zi neagră pentru teatrul românesc. Lucruri neștiute despre Alexandru Arșinel

Zi neagră pentru teatrul românesc. Lucruri neștiute despre Alexandru Arșinel
Acesta i-a fost destinul. Să fie la dispoziția oamenilor. Cu bune și cu rele, el a fost marele Alexandru Arșinel. Fantasticul actor a trecut la cele veșnice pe 29 septembrie.

29 septembrie 2022 este una dintre cele mai negre zile din istoria teatrului și filmului românesc. Alexandru Arșinel va juca, de acum, pentru îngeri.

Zi neagră pentru teatrul românesc. Lucruri neștiute despre Alexandru Arșinel

Nu există român care să nu fi fost îndrăgostit de talentul lui Alexandru Arșinel. Fie că l-au văzut la televizor, fie pe scena teatrului Constantin Tănase, toți au spus la unison că acesta a fost un geniu care. Timp de 39 de ani cât a făcut cuplu cu Stela Popescu, a reușit să întruchipeze sute de personaje și să le șteargă românilor lacrima de pe obraz. Iată câteva lucruri puțin cunoscute despre viața marelui actor.

Primele jucării au fost armamentele rămase după război

Alexandru Arșinel a văzut lumina zilei pe 4 iunie 1939, Dolhasca, Baia, azi Suceava, într-o familie modestă. Întrucât perioada era foarte grea, fiind în preajma izbucnirii celui De-al Doilea Război Mondial, primii ani din viață au fost marcați de sărăcie, iar primele jucării armamentele rămase după război. Tatăl său a fost extrem de dur cu el și l-a forțat să lucreze la CFR. Nu a intrat la facultatea respectivă, iar ani buni tatăl său l-a tratat așa cum nu a meritat, adresându-i mereu cuvinte grele.

Prima casă în care a locuit avea baia și toaleta pe hol

Înzestrat cu un mare talent, a intrat primul la Facultatea de Teatru și în primii ani a stat într-o cămară de alimente. Ulterior, după ce a avut buletin de București, a primit o casă, care avea baie și toaletă pe hol, la comun. Acolo s-a mutat și soția sa și tot acolo a venit pe lume și primul lor copil.

Soția a rămas imobilizată după ce a căzut în cap pentru că tocul de la pantofi s-a blocat

Una dintre marile palme primite de Arșinel de la viață a fost în 2017, când, la grădinița nepotului, soția artistului a căzut pe scări și s-a lovit la cap. A fost dusă la spital, operată de urgență pe creier, dar din nefericire a ajuns imobilizată, în scaun cu rotile

„Problemele de sănătate au apărut de când a căzut în cap, acum 3 ani şi jumătate.

A fost la serbarea lui Rares, nepoțelul. Când a coborât pe scări, i s-a agăţat tocul şi a căzut în cap. A fost operată, dar a rămas paralizată toată, exceptând mâna dreaptă şi capul. Acum e o femeie în permanenţă lângă ea, care o ajută, găteşte, face curăţenie. Soţia mea e un om deosebit, un partener de viaţă extraordinar, care nu mi-a pus frâne şi m-a lăsat să-mi fac meseria.”, a povestit atunci Alexandru Arșinel.

Pe 30 mai 2015, Alexandru Arşinel a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor.