Simona Ionescu / Redactor Șef

100% real! Niște bistrițeni au încercat să vândă la Londra o mumie pe care au găsit-o în pereții casei

100% real! Niște bistrițeni au încercat să vândă la Londra o mumie pe care au găsit-o în pereții casei
13 octombrie, o zi plină de ghinion pentru niște bistrițeni care au moștenit o casă bătrânească. În pereții acestei locuințe vechi au găsit o pisică mumificată, și s-au gândit că n-ar fi rău să încerce să o vândă. Au pus-o pe avion și au dus-o la Londra.

Doi frați au intrat în posesia unei moșteniri inedite. O casă bătrânească, pe plaiurile frumoase ale Bistriței, județul Bistrița Năsăud. Cotrobăind prin ea și demolând, moștenitorii au dat peste o pisică mumificată, înțepenită în pereții beciului.


Li s-a părut o minunăție, așa că au pus-o pe avion și au trimis-o la locuința unuia dintre frați, la Berlin, iar de acolo, au decis să o expedieze la Londra, pentru a fi licitată de Hansons Auctioneers’ Library, scrie ziarul local Bistrițeanul.

Și deși organizatorii evenimentului au mizat pe spiritul de Halloween, sperând să o vândă cu un preț între 800 până la 1.200 de lire sterline, se pare că nimeni nu și-a dorit să achiziționeze înspăimântătorul „artefact”.

În schimb, pisica mumificată a stat expusă printre obiecte cu o importantă valoare, manuscrise, bijuterii, argintărie și diverse cărți vechi. Între acestea, și un exemplar din Principiile Matematice ale Filosofiei Naturale, publicate de Sir Isaac Newton în 1687, dar și o primă ediție a unui volum Harry Potter, cu autograful autoarei – care s-a vândut la licitație cu 60.000 de lire (foto sus).

„O pisică uscată sau mumificată, descoperită în pereții unei vile din Bistrița, Transilvania – un oraș faimos, vizitat de Jonathan Harker…”, se arată în descrierea obiectelor scoase la licitație în capitala Angliei.


Pisica mumificată este într-adevăr o raritate, deoarece leșul s-a păstrat intact fără intervenții chimice sau din sfera taxidermiei. Pentru ca un leș să se conserve atât de bine, spațiul în care a stat a fost, foarte probabil, ferit de umezeală și de temperaturi ridicate.

sursa foto: Bistriteanul.ro

De ce sărbătorim Halloween? Petrecere cu vârcolaci, vrăjitoare și fantome

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre