Doi frați au intrat în posesia unei moșteniri inedite. O casă bătrânească, pe plaiurile frumoase ale Bistriței, județul Bistrița Năsăud. Cotrobăind prin ea și demolând, moștenitorii au dat peste o pisică mumificată, înțepenită în pereții beciului.


Li s-a părut o minunăție, așa că au pus-o pe avion și au trimis-o la locuința unuia dintre frați, la Berlin, iar de acolo, au decis să o expedieze la Londra, pentru a fi licitată de Hansons Auctioneers’ Library, scrie ziarul local Bistrițeanul.

Și deși organizatorii evenimentului au mizat pe spiritul de Halloween, sperând să o vândă cu un preț între 800 până la 1.200 de lire sterline, se pare că nimeni nu și-a dorit să achiziționeze înspăimântătorul „artefact”.

În schimb, pisica mumificată a stat expusă printre obiecte cu o importantă valoare, manuscrise, bijuterii, argintărie și diverse cărți vechi. Între acestea, și un exemplar din Principiile Matematice ale Filosofiei Naturale, publicate de Sir Isaac Newton în 1687, dar și o primă ediție a unui volum Harry Potter, cu autograful autoarei – care s-a vândut la licitație cu 60.000 de lire (foto sus).

„O pisică uscată sau mumificată, descoperită în pereții unei vile din Bistrița, Transilvania – un oraș faimos, vizitat de Jonathan Harker…”, se arată în descrierea obiectelor scoase la licitație în capitala Angliei.


Pisica mumificată este într-adevăr o raritate, deoarece leșul s-a păstrat intact fără intervenții chimice sau din sfera taxidermiei. Pentru ca un leș să se conserve atât de bine, spațiul în care a stat a fost, foarte probabil, ferit de umezeală și de temperaturi ridicate.

sursa foto: Bistriteanul.ro

De ce sărbătorim Halloween? Petrecere cu vârcolaci, vrăjitoare și fantome

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri