Australia a raportat prima zi fără niciun caz de transmitere locală a noului coronavirus. Evenimentul are loc pentru prima dată după aproape cinci luni, a precizat duminică ministrul Sănătăţii, Greg Hunt.

Conform datelor raportate, este pentru prima dată după ziua de 9 iunie când pe teritoriul Australiei nu s-au mai înregistrat cazuri de transmitere comunitară, a precizat Hunt într-o postare pe contul său de  Twitter.

Informaţiile colectate nu iau în calcul un caz de transmitere comunitară înregistrat în Sydney după termenul limită de sâmbătă seară şi care va fi inclus în statistica pentru ziua următoare, a relatat agenţia de presă australiană AAP.

Populația, consemnată la domiciliu 4 luni

În statul Victoria, epicentrul infectărilor din ultimele luni, nu au fost înregistrate noi cazuri sau alte decese, potrivit datelor din ultimele 24 de ore, date publicităţii de autoritatea din domeniul sanitar a acestui stat.

Restricţiile stricte impuse în orașul Melbourne, capitala statului Victoria, au fost ridicate săptămâna aceasta. Aici, autoritățile au obligat populația să rămână la domiciliu timp de 112 de zile.

Amintim că,  potrivit datelor oficiale, de la debutul pandemiei, Australia a înregistrat circa 27.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi puţin peste 900 de decese.

Fiți pe fază doamnelor! Un mușchetar tânăr și talentat trece la cratiță!

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri