Simona Ionescu / Redactor Șef

Clanul Kamara. Secretele unei familii alb-negru

Clanul Kamara. Secretele unei familii alb-negru
În Drumul Taberei, București. Familia lui Kamara, solistul de la Alb și Negru, locuia în anii ’80 într-un bloc de lângă Piața Drumul Taberei. De acolo începe povestea.

Clanul Kamara. De fapt, numele de familie al cântărețului este Camara, așa cum îl chema pe tatăl său, Laye Camara, decedat cu mulți ani în urmă. Era student în București în anii ’70, originar din Guineea Franceză.

Kamara – Ghedi, pe numele său mic, așa cum îl știu încă de naștere, a fost rodul iubirii dintre studentul Laye și Floria, mama sa, o frumoasă blondă la acea vreme, decedată, din nefericire, și ea în urmă cu puțini ani.

Odiseea fraților Camara

Ghedi mai are trei frați, și puțină lume cunoaște asta. De fapt două surori și un frate. Musty, care are acum 39 de ani, și care a trăit până acum câțiva ani în Teneriffe, Saran, sora mijlocie, care locuiește în Franța, la Paris, de când a crescut mare și de când a plecat din Guineea, și Corina, sora lor vitregă, mai mare, blondă (acum roșcată), fată pe care Floria, mama lor, o are din prima căsătorie de dinainte de Laye.

În anul 1985, Floria a plecat cu copiii, Ghedi, Musty și Saran, în Guineea Franceză, țară natală a lui Laye, tatăl fraților Camara. După un timp, frații au plecat către alte țări, dar, în urmă cu câțiva ani s-au reunit cu toții în România. Mama lor revenise în București în primii ani 90.

Musty, fratele cel mic

Dacă despre Ghedi Camara, alias KAMARA, se știe foarte bine că este interpret, autor de piese și tot ce mai decurge în conexiune cu muzica, admirat și apreciat de ani de zile, despre Musty, fratele cel mic, se știu puține în media. Dar Musty este și el în domeniu. A devenit inginer de sunet în Coasta de Fildeș, unde a stat o perioadă, apoi a plecat în Teneriffe, pe când avea 21 de ani. Aici s-a căsătorit cu spanioloaică. Relația nu a mers, au divorțat, dar Musty a cunoscut o altă tânără de aceeași naționalitate. Cu aceasta are primul copil, un băiat care are acum 10 ani.

Musty mai are un băiat, de șase ani, din altă relație, iar cel de-al treilea copil este puștiul pe care îl are cu solista Alexandra Crișan, concurentă la X Factor în 2014. De un an, însă, cei doi au ales să meargă fiecare pe drumul lui.

După revenirea în România, Musty și-a pus la punct în apartamentul său din București, un studio de înregistrări bine utilat, cu scule ultra profesionale, spațiu în care înregistrează, procesează și face mastering pentru mulți muzicieni.

Musty, 39 de ani și tată a trei copii, se află chiar acum într-un moment de maximă popularitate. E unul din participanții la cea de-a doua ediție a reality show-ului Survivor Romania, difuzat de Kanal D.

Ghedi Kamara

Și că tot vorbim de copiii din clanul KAMARA, un loc aparte îl ocupă în marea familie, Leon, fiul lui Ghedi. Și dacă pe micuț îl cheamă așa, ca un puiuț de leu, tatăl său este Leul cel puternic. Ghedi luptă supraomenește pentru a rezolva niște probleme medicale speciale pe care fiul le are de când s-a născut. Și semnele de rezolvare sunt din ce în ce mai bune.

Clanul Kamara. Secretele unei familii alb-negru

„În fiecare lună”, a spus Ghedi în exclusivitate pentru Rețete și Vedete. „Mergem , câte două săptămâni, la Timișoara, unde Leon face recuperare de specialitate, la Centrul de Recuperare Marisa. Suntem foarte încrezători. Leon cooperează excelent cu toată lumea și semnele de îmbunătățire a formei sale fizice sunt din ce în ce mai vizibile”.

În ceea ce privește muzica, Ghedi KAMARA, după cum a ales să i se spună, în fond, numele său de artist,  ne-a declarat că este pe cale să lanseze, împreună cu Andrei Ștefănescu, jumătatea sa din Alb Negru, trupa înființată în 2004, o nouă piesă, al cărei nume va fi anunțat în curând.

„Până atunci, spune KAMARA, lucrăm să lansăm niște remixuri, cu care sigur vom avea succes. Vor fi pe gustul fanilor noștri!”.

Saran, sora comparată cu Angelina Jolie

Saran Camara, sora mijlocie, trăiește de ani buni în Franța, în Paris. De fapt de când mama sa, Floria, a decis, în anii ’90, să se întoarcă în țară. Saran lăcuiește cu soțul ei și cu cei cinci  copii ai lor, în Cergy, o localitate de lângă Paris. Deși nu a avut o carieră de anvergură în domeniul muzical, Saran a cântat și ea ani buni în cluburi și pe scene frecventate de artiști mai mult sau mai puțin profesioniști. Acum, fiind ocupată cu creșterea copiilor, nu prea mai are timp de cântat.

”Mai cântă din când în când într-o trupă Gospel”, îmi spune tot Ghedi. ”Îți dai seama, e prinsă, mai tot timpul, cu copiii”. Și râde: ”Vorba aia, e ca Angelina Jolie, a fost nevoită să-și întrerupă cariera ca sa-și crească copiii”.

Corina, sora albă a clanului Kamara

Ei bine, al patrulea membru al familiei, la nivel de frați, este Corina. Corina este sora vitregă a celor trei, fiind soră doar de mamă. Este cea mare. Frumoasă și blondă natural, este singura care nu are nicio legătură cu muzica, poate doar pe aceea de a-i asculta cu drag pe frații și pe sora ei.

„Ascult muzica lui Ghedi, îi ascult pe el și pe Andrei, colegul lui de trupă”, ne-a pus Corina. ”Îmi place muzica lor, este diversă și acoperă multe gustrui. Le urmăresc evoluția și Ghedi mă anunță mereu când lansează câte o piesă nouă”, a mai zis Corina, pentru Rețete și Vedete. Corina are două fete frumoase, pe care le adoră. Ana și Irina, de 25, respectiv 20 de ani. A fost pasionată, din școală, de științele exacte. Și iat-o acum, la ani buni după ce a absolvit Facultatea de Chimie a Universității din București, lector la această instituție de învățământ superior.

Preocupările, propriile familii și distanțele geografice, și mai nou această nesuferită pandemie mondială, îi face să se reunească rar. Țin, însă legătura, se văd și comunică prin intermediul rețelelor de socializare. Speră că, la un moment dat, după ce se va termina toată nebunia mondială, se vor întâlni și vor petrece ca  o familie mare și frumoasă ce sunt.

Dintre cei patru, cu siguranță Ghedi Kamara are cea mai vizibilă activitate. Este invitat frecvent în emisiuni tv, acordă interviuri, în care vorbește despre proiectele sale muzicale, dar și despre – și o face cu toată dragostea lui de tată – despre Leon, fiul său puternic și luptător.

Fotografii: Arhiva lui Ghedi și Musty, Cristian Botez

Aniversare tristă la Monaco. Prințul Albert, judecat pentru încă un copil din flori

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre