7 decembrie, Sfânta Muceniță Filofteia. Rugăciunea care aduce alinare în vremuri de supărare și boală

7 decembrie, Sfânta Muceniță Filofteia. Rugăciunea care aduce alinare în vremuri de supărare și boală
An de an, pe data de 7 decembrie creștinătatea o cinstește cu evlavie pe Sfânta Muceniță Filofteia, făcătoarea de minuni.

Considerată ocrotitoarea copiilor, a tinerilor şi a fetelor care vor să se căsătorească, Sfânta Muceniță Filofteia face adevărate minuni cu toți cei care-i cer ajutorul.

7 decembrie, Sfânta Muceniță Filofteia. Rugăciunea care aduce alinare în vremuri de supărare și boală

Ori de câte ori aveți probleme grave cărora nu puteți să le găsiți rezolvare, apelați cu toată încrederea la Sfânta Muceniță Filofteia și ajutorul va veni mai repede decât ați crede. Cine citește această rugăciune de ziua Sfintei își va îndeplini orice dorință și se va vindeca de suferințele sufletești și trupești.

„Te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul”

„Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

 

„Milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor”

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor. Și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele.

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele”

Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele.

Și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins. Încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Recomandarile noastre