Studiile medicale însă au consemnat o serie de semne ce apar, mai ales, la începutul bolii. Iată 7 simptome Alzheimer, la care site-ul doctorulzilei.ro face trimitere.

 1. Îţi pierzi mereu echilibrul? Toată lumea se împiedică din când în când, dar dacă acest lucru se întâmplă constant poate fi un semn al apariţiei bolii Alzheimer, conform unui nou studiu.
 2. Poţi să apreciezi sau nu sarcasmul, dar acesta este parte a culturii noastre. Persoanele care suferă atât de demenţă ,cât şi de Alzheimer au tendinţa de a înţelege mai greu sarcasmul.
 3. Persoanele care se află la începutul demenţei devin indiferente faţă de normele sociale.Furtul dintr-un magazin, intrarea prin efracţie şi un comportament inadecvat în cadrul relaţiilor interpersonale cum ar fi comentarii sexuale deplasate, toate pot reprezenta simptome ale bolii.
 4. Un simptom surprinzător al demenţei este ingerarea unor obiecte sau mâncăruri care sunt amare sau alterate. Acest lucru se întâmplă deoarece individul uită ce să facă cu lucrurile ce se află în faţa sa.
 5. Dacă cineva care de obicei este politicos începe să insulte sau să spună lucruri inadecvate şi nu arată a fi conştient sau să regrete ceea ce a spus, aceea persoană poate avea un prim simptom al demenţei.
 6. Un alt semn al bolii Alzheimer este imposibilitatea gestionării banilor.Acest lucru poate începe cu neputinţa de a gestiona banii si facturile, dar pe măsură ce boala progresează, deciziile financiale proaste devin din ce în de mai dese şi mai grave.
 7. Este de asemenea un semn rău dacă o persoană care obişnuia să vorbească fluent, fără piedici a început să aibă probleme, nemaiputând vorbi astfel.

Grupa sanguină cea mai „expusă” la Alzheimer

Fiecare grupă sanguină este corelată cu un risc mai mare sau mai mic de apariţie a anumitor boli, susţin cerecetări ale unor oameni de ştiinţă.

Grupa de sânge 0

 • Persoanele au un risc mai mic de a avea probleme cardiovasculare. Cei cu grupa 0 de sânge au niveluri mai mici ale unei proteine care joacă un rol important în coagularea sângelui şi formarea de cheaguri de sânge care pot cauza atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale, este de părere Kristine Alexander, cercetător la Universitatea din Vermont.
 • Trăiesc mai mult decât cele cu altă grupă.
 • Risc mai mic să facă un cancer gastric.

Grupa de sânge AB

 • Au un risc mai mare de a suferi de probleme cu memoria pe măsură ce îmbătrânesc. Aproximativ 4% din populaţia lumii are grupa de sânge AB, iar un studiu al cercetătorilor americani sugerează că ar putea exista o legătură între această grupă sangvină rară şi instalarea, în a doua parte a vieţii, a tulburărilor cognitive de tip Alzheimer.

Grupele de sânge A și B

 • Cercetări recente au relevat că persoanele care au grupele de sânge A sau B au un risc mai mare de a se îmbolnăvi de malarie, comparativ cu cei cu grupa 0.
 • Risc crescut pentru cancerul gastric.

“Cauza principală a cancerului gastric este un microb. Bacteria numită Helicobacter pylori este una dintre cele mai cunoscute cauze infecţioase ale cancerului gastric. Motivul pentru care tipul A de sânge – şi posibil şi B – este la un risc crescut de cancer gastric este legat de răspunsul inflamator diferit. Aceste persoane sunt mai predispuse la efectul acestei bacterii”, au descoperit cercetătorii.

Foto: descoperă.ro

Cât de multă putere oferă internetul oamenilor și cum s-a dezvoltat de la apariția sa până în prezent

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp