În timp ce în Marea Britanie se află în plin proces cu un grup de presă, prințul Harry are probleme și în America, țara natală a soției sale, Meghan Markle. Un grup de reflecție conservator american solicită unui magistrat american publicarea documentelor de migrare și de obținere a vizei pentru Statele Unite ale Americii.
Audierea în cadrul acestui demers juridic s-a desfăşurat, dintr-o coincidenţă, în timp ce însuşi ducele de Sussex a depus mărturie la Londra într-un alt proces pe care l-a intentat împotriva ziarelor britanice, transmite Associated Press.
La Washington, judecătorul districtual Carl Nichols a cerut Fundaţiei Heritage şi Departamentului pentru Securitate Internă să lucreze la accelerarea răspunsului şi a anunţat că se va pronunţa, în cazul în care cele două nu vor putea ajunge la un acord pe cont propriu într-o săptămână.
Prințul Harry a consumat aproape toate drogurile posibile
Multitudinea de dezvăluiri din carte a inclus o explorare a durerii lui Harry după moartea mamei sale, prinţesa Diana, a disputelor cu fratele său William şi a consumului de droguri din trecut. Harry a declarat că a luat cocaină de mai multe ori, începând cu vârsta de 17 ani, pentru „a se simţi, pentru a fi diferit”. De asemenea, el a recunoscut că a folosit cannabis şi ciuperci psihedelice.
Prințul Harry s-a mutat Statele Unite ale Americii, în California, împreună cu soţia sa Meghan Markle şi tânăra lor familie în 2020, după ce au părăsit viaţa regală şi s-au angajat în noi proiecte, inclusiv lansarea cărţii sale de memorii în ianuarie.
Prințul Harry e acuzat că beneficiază de tratament preferențial în SUA
Statele Unite ale Americii întreabă în mod obişnuit despre consumul de droguri în cererile de viză, dar recunoaşterea consumului de droguri în trecut nu împiedică neapărat intrarea sau şederea în ţară.
Ţinând cont de acest istoric, fundaţia conservatoare Heritage Foundation a trimis o cerere de informaţii publice Departamentului pentru Securitate Internă pentru dosarele de imigrare ale prinţului Harry.
Aceştia susţin că există un „interes public intens” pentru a afla dacă prințul Harry a beneficiat de un tratament special în timpul procesului de solicitare. De asemenea, grupul conservator a legat aceste întrebări de problemele mai largi legate de migraţie din SUA, inclusiv la graniţa de sud cu Mexicul.
Cererea a fost în mare parte respinsă, deoarece grupul nu are permisiunea prinţului Harry de a obţine informaţiile personale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook