A fugit din Odesa, din subsolul în care se adăpostise. Tenismena din Ucraina va juca la Lyon Open împotriva Anei Bogdan

   A fugit din Odesa, din subsolul în care se adăpostise. Tenismena din Ucraina va juca la Lyon Open împotriva Anei Bogdan
Vedeta tenisului ucrainean Dayana Yastremska a fugit din țara sa natală, încercând să scape de invazia rusă.

Înainte, tenismena s-a adăpostit de bombe într-o parcare subterană unde se refugiaseră mai multe persoane, atunci cand sirenele au început să urle.

Acum Dayana Yastremska este în siguranță în Franța, după ce s-a refugiat în România, așa cum a declarat sportiva de 21 de ani într-o postare pe rețeaua de socializare.

Prima postare a avut-o vineri. „După ce am petrecut două nopți în parcarea subterană, părinții mei au luat decizia să ne trimită pe mine și pe sora mea mai mică din Ucraina!”.

Sâmbătă a revenit cu amănunte. A scris că a plecat din Odesa cu sora ei mai mică, cu ajutorul părinților lor.

Pe Instagram a pus poze și a comunicat că este obosită, dar și ea și sora ei sunt în siguranță, după ce au sosit în România și s-au îmbarcat pentru Franța.

„Mulțumesc, Franța. Ucraina rămâne puternică. Ne este dor de voi, cei de acasă, mamă și tată”, a scris Dayana.

„Mamă, tată, te iubim foarte mult, aveți grijă de voi!!! Te iubesc țara mea! Ucrainenii au grijă de viețile voastre”, a scris pe o poză.

După ce au stat 48 de ore în parcarea transformată în adăpost, cele două surori au fugit din Odesa la bordul unei bărci care le-a adus în România. Într-una dintre fotografiile postate a mulțumit pentru sprijin și țării noastre.

Dayana are trei titluri WTA

Mâine, luni, 28 februarie, începe la Lyon competiția de tenis, iar sportiva din Ucraina o va avea adversară în teren pe românca Ana Bogdan.

Dayana Yastremska a câștigat trei titluri WTA și s-a clasat pe locul 21 mondial.

Ucraina este o forță în tenisul feminin. Trei ucrainene se află în top 100 WTA și șapte sunt în top 200. Elina Svitolina, care și-a exprimat și ea deschisă în sprijinul țării sale pe fondul invaziei, este cea mai bine clasată ucraineană, fiind situată pe locul 15 mondial.

 

Recomandarile noastre