Breaking. A început anchetarea lui Marilyn Manson pentru abuzuri sexuale

Breaking. A început anchetarea lui Marilyn Manson pentru abuzuri sexuale
O investigație derulată pe parcursul a 19 luni îl are în centrul atenției pe solistul Marilyn Manson, iar săptămâna aceasta, Biroul pentru Victime Speciale, care se ocupă de investigațiile privind abuzurile sexuale și fizice, a depus luni investigația extinsă asupra interpretului, al cărui nume real este Brian Warner.

Amintim că la reședința lui Marilyn Manson a existat o percheziție anul trecut în noiembrie, în baza unui mandat obținut în timpul desfășurării investigațiilor. Artistul e acuzat de fosta sa logodnică, actrița Evan Rachel Wood, dar și de alte femei, că le-ar fiu abuzat.

Evan Rachel Wood, vedeta filmului „Westworld” de la HBO, a avut o relație cu Manson. S-a logodit cu solistul în 2010. Anul trecut, Wood și alte câteva femei l-au acuzat public pe Manson de abuz.

„A început să mă îngrijească când eram adolescent și m-a abuzat îngrozitor ani de zile”, a scris Wood în mesajele postate pe Instagram.  „Am fost spălată pe creier și manipulată în a fi supusă.  Am terminat de trăit cu frică de răzbunare, calomnie sau șantaj”, a mai notata aceasta, arată LATimes.com.

În 2018, pe măsură ce mișcarea #MeToo a crescut, Wood a depus mărturie în fața unei comisii a Congresului despre abuzul îngrozitor pe care l-a suferit din partea unui fost partener a cărui identitate nu a fost dezvăluită public. Manson a negat acuzațiile, dar a fost nevoit să renunțe la casa sa de discuri pe măsură ce numărul acuzațiilor a crescut.

În martie, le-a dat în judecată pe Wood și pe artista Illma Gore la Curtea Superioară din Los Angeles, sub acuzația de defăimare, fraudă și conspirație. Manson se confruntă, de asemenea, cu un proces federal în Los Angeles pentru agresiune sexuală, agresiune fizică și trafic de persoane. Procesul a fost intentat anul trecut de actrița Esmé Bianco. Aceasta susține că a fost violată și privată de somn de către Marilyn Manson.

Procurorii îl anchetează pe Marilyn Manson pentru abuzuri sexuale

„Incidentele au avut loc între 2009 și 2011, când domnul Warner locuia în orașul West Hollywood”, au dezvăluit inițial anchetatorii, anul trecut.  Mai multe femei l-au acuzat pe Manson de abuz sexual și fizic.  El a negat în mod repetat acuzațiile.  Termenul de prescripție pentru viol în California este de 10 ani, așa că orice acuzație poate fi anchetată în acest interval.

„Odată ce am primit cazul, acesta va fi evaluat cu atenție de către procurori cu experiență pentru a determina dacă este oportun să depunem acuzații în acest moment”, a spus procurorul de caz, săptămâna trecută. „Înțelegem cât de dificil poate fi să te prezinți ca victimă, mai ales când cazul implică acest nivel de notorietate și suntem dedicați să tratăm toate victimele cu cel mai înalt nivel de grijă și respect”, a continuat acesta.

Conform sursei citate, celebritatea și ascensiunea lui Marilyn Manson a avut loc la mijlocul anilor 1990, construită parțial pe controverse și excentricități care au generat albume precum „Antichrist Superstar” în 1996.

Sursa foto: Instagram