Potrivit unui studiu recent, s-a ajuns la concluzia că Mercedes-Benz a fost cea mai furată marcă pe piața mașinilor second-hand în 2022. Deși se spunea că acest autoturism este greu de furat, că e prevăzut cu tot felul de chestii pentru siguranță. Același studiu confirmă că anul precedent, au fost furate peste 1.000 de automobile a mărcii germane.
Despre Mercedes-Benz știm că este una dintre cele mai căutate și populare mărci pe piața second-hand, în 2022. Doar că, popularitatea acestora este una deosebit de mare și pe piața neagră, ceea ce înseamnă că șansele ca mașinile să fie furate, cresc semnificativ.
CarVertical este platforma care a realizat studiul propriu-zis. Conform informațiilor postate pe acest site, Mercedes-Benz ocupă primul loc în clasamentul mărcilor cu cel mai mare număr de mașini furate în 2022.
Studiul a dezvăluit faptul că peste 1.100 de mașiniau fost furate pe tot parcursul anului trecut. Dintre acestea, 14.7% au fost reprezentate de modele Mercedes-Benz.
A doua poziție în top este ocupată de BMW cu 14.4% din totalul de mașini furate anul trecut. Topul este urmat de Audi (10.4%), Ford (7.8%) și Volkswagen (6.8%). Apropo, în studiu se precizează că peste jumătate din totalul de mașini furate au fost fabricate între 2014 și 2019.
Prin urmare, țara cu cei mai mulți șoferi afectați profund de furtul de mașini este Germania.
Informații de ultimă oră
La sfârșitul lunii ianuarie, constructorul german de automobile pregătește un update pentru SUV-ul GLE. Vorbim despre un eventual facelift, pe care germanii l-au anunțat printr-o imagine teaser.
Potrivit primului teaser oficial, nu se exclude faptul că versiunea facelift o va obține inclusiv și GLE Coupe. Detaliile tehnice, tradițional, rămân a fi un secret până la prezentarea oficială.
Este ferm că prezentarea oficială a versiunii facelift este programată pentru 31 ianuarie curent. Se prognozează că Mercedes-Benz GLE facelift va avea o gamă de motorizări neschimbată.
În schimb, pasionații de mașini așteaptă mai multe modificări la exteriorul caroseriei, mai exact faruri redesenate și stopuri revizuite, potrivit media de specialitate.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook