A murit Ion Dichiseanu, un mare cuceritor. Își păstrase șarmul și la 87 de ani

A murit Ion Dichiseanu, un mare cuceritor. Își păstrase șarmul și la 87 de ani
Ce ne făceam dacă Ion Dichiseanu ajungea inginer în mină? Așa a început drumul lui în viață, dar destinul lui a fost cu totul altul. 60 de ani a fost pe scenă: a jucat teatru, în filme îndrăgite de public, a recitat și a cântat. A fost un mare cuceritor. Până azi. Marele actor a murit joi după-amiază.

Ion Dichiseanu a bucurat generații de români. Timp de 60 de ani a fost prezent pe scenă și în 50 de filme importante pentru cinematografia noastră. Șarmant, elegant, cu statură de învingător.

Ion Dichiseanu a fost supranumit ”Don Juan al României”. Un actor arătos, mereu elegant, a frânt multe inimi

Ion Dichiseanu a fost un mare cuceritor

Ion Dichiseanu ne-a părăsit astăzi, 20 mai, în jurul orei 15.00. A luptat ca nimeni altul pentru a ajunge înapoi la familia sa pe care o adora.

A fost supranumit ”Don Juan al României”. Un actor arătos, mereu elegant, a frânt inimile  multor femei. Dichi și-a păstrat șarmul de cuceritor și la 87 de ani. „Îmi place viaţa, muzica și ador să dansez. Îmi place să mă respect, pentru că nu trăim de două ori, o viaţă avem”, a spus actorul.

Îndrăgitul actor de teatru și film este fiu de ceferist şi provine dintr-o familie cu nouă copii. A început din liceu să cânte şi să joace în spectacole puse în scenă de echipa artistică a şcolii.

Dar, părinții l-au trimis la Facultatea de Mine şi Petrol din cadrul Politehnicii, în 1954. „A fost dorinţa parinţilor mei. Mie îmi plăcea să recit, să cânt la chitară, aşa că participam la numeroase manifestări studenteşti. În cele din urmă, n-am reuşit să rezist ispitei de a da admiterea la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică. Eu aveam restanţă la chimie organică, dar umblam cu Shakespeare în buzunar”, a povestit Ion Dichiseanu.

Pe la jumătatea anilor ’60, actorul român Ion Dichiseanu a cunoscut-o pe Sara Montiel

Ion Dichiseanu, actorul care a rupt inimile femeilor

Povestea care l-a urmărit toată viața a fost relația sa cu o actriță celebră în anii 60, considerată una dintre cele mai frumoase din lume.

Dichi a scris o carte, în 1995, despre amănuntele picante din viața sa, „Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză”, povestea iubirilor lui. Dincolo de granițe, prejudecăți și constrângeri ale perioadei ceaușiste, el a reușit să cucerească femei frumoase, adevărate dive.

Pe la jumătatea anilor ’60, actorul român Ion Dichiseanu a cunoscut-o pe Sara Montiel la Festivalul de Film de la Beirut şi s-a îndrăgostit de ea la prima vedere.

Diva spaniolă Sara Montiel a venit apoi la Cerbul de Aur de la Brașov, în 1971, a rămas o perioadă în România. L-a însoţit peste tot pe Ion Dichiseanu, în restaurantele şi cluburile din Bucureşti, la teatru sau la filmări, dar şi în excursii prin ţară.

Când diva a primit propunerea de a juca într-un nou film, a cerut ca rolul principal masculin să-i fie dat lui Dichiseanu. Cum însă discuţiile actorului cu autorităţile române s-au tot prelungit, cei doi nu s-au mai văzut timp de opt ani.

„Trăiam ceva ca un miraj. Topiţi unul după altul, nu vedeam şi nu auzeam nimic, eram doar noi doi. Ca doi adolescenţi. Nu am putut uita nici o clipă această dragoste nebunească şi, aşa cum s-a şi dovedit, imposibilă”, mărturiseşte Ion Dichiseanu în cartea sa.

Relațiile amoroase cu diverse femei frumoase s-au oprit când Dichi a cunoscut-o pe solista de muzică ușoară Simona Florescu, care avea 19 ani

Ion Dichiseanu s-a căsătorit la 52 de ani

Relațiile amoroase cu diverse femei frumoase s-au oprit când Dichi a cunoscut-o pe solista de muzică ușoară Simona Florescu, care avea 19 ani. S-au cunoscut, în 1985, la Galați, unde artista participa la un concurs de interpretare. A fost dragoste la prima vedere.

„Celibatarul convins” Ion Dichiseanu a devenit ginerică, iar în 1987, s-a născut fiica sa, Ioana Georgiana.

„Eu n-am ştiut ce vârstă are Dichi până ne-am căsătorit. Nu l-am întrebat. La Starea Civilă am văzut câţi ani are! Eu l-am văzut pe el aşa cum este şi l-am iubit aşa. Vârsta nu trebuie să fie un impediment.

Sunt oameni care, la vârsta la care s-a căsătorit Dichi sunt rablagiţi rău de tot. Dar sunt şi oameni în vârstă care sunt foarte atenţi cu ei, grijulii şi nu trec degeaba prin viaţă.

Aveam 19 ani când m-am căsătorit cu el și la 20 am născut-o pe Ioana. Îmi doream foarte mult familie, chiar dacă multe persoane au fost împotriva noastră pentru că el era bătrân”, a povestit Simona Florescu. Solista a renunțat pe atunci la studii și cariera muzicală.

Chiar dacă cei doi s-au despărțit în 2009, au o relație specială și se bucură împreună de micile nepoate, Anastasia și Amira, fiica lui, Ioana și ginerele, jurnalistul Adrian Artene, director la Gândul și Cancan.


„Burebista”, filmul care l-a băgat în spital pe actorul Ion Dichiseanu

Actorul Ion Dichiseanu este încă în spital. ”Tata este cel mai puternic!”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre