A murit legendarul actor din Războiul Stelelor. De ce suferea Dave Prowse

A murit legendarul actor din Războiul Stelelor. De ce suferea Dave Prowse
Actorul britanic Dave Prowse, care a interpretat legendarul personaj Darth Vader în prima trilogie a francizei Star Wars, a murit sâmbătă dimineaţă, la vârsta de 85 de ani. Anunțul a fost făcut  duminică agentul său Thomas Bowington.

„Cu mare tristeţe trebuie să anunţ că actorul şi clientul nostru, Dave Prowse, a murit sâmbătă dimineaţă la vârsta de 85 de ani”, a scris agentul său pe Facebook.

David Prowse s-a născut pe 1 iulie 1935, în Bristol. Cariera și-a început-o în sala de forță. Până să devină celebru actor, David Prowse a fost culturist și halterofil. Englezul a fost decorat în anul 2000 cu „Ordinul Imperiului Britanic” pentru pentru implicarea sa într-o campanie de conștientizare a pericolelor de pe șosele, în rândul copiilor.

În 2014, David Prowse, actorul care a interpretat rolul legendarului persoaj Darth Vader, în seria de filme Star Wars, a recunoscut faptul că este bolnav de demenţă. Din nefericire, boala sa i-a pus capăt carierei.

„Acum probabil aş uita replicile. Dar nu mă interesa ce rol aş fi avut în film. Mi-ar fi plăcut să fac orice, chiar şi o apariţie scurtă”, a declarat Prowse pentru The Mirror.

Vorbind despre boala sa, Prowse a declarat că uneori nu îşi poate aminti nici ce a făcut cu o zi înainte, lucru care îl înspăimântă foarte mult.

Cum a ajuns în Star Wars

David Prowse a jucat rolul bodyguardului lui Frank Alexander, Julian, în pelicula „A Clockwork Orange”. din 1971. Cu această ocazie el a fost remarcat de viitorul regizor al seriei Star Wars, George Lucas. Acesta l-a chemat la o audiție pentru rolurile lui Darth Vader și Chewbacca, în primul Star Wars din trilogie, din 1977: Episodul IV – O Nouă Speranță.

Lucas l-a ales să joace rolul lui Darth Vader datorită fizicului său impunător. Ca o curiozitate, personajul din franciza Războiul Stelelor a avut vocea lui James Earl Jones. Asta pentru că Dave Prowse era un englez din Bristol, iar accentul său nu se potrivea cu personajul.

Prowse a jucat și în seria James Bond

El a mai apărut în James Bond – Casino Royale, Doctor Who și alte producții cinematografice. Sportivul transformat în actor a fost însă cel mai mândru de rolul său de Green Cross Code Man, un supererou creat în anii 1970, într-o campanie de conștientizare a pericolelor rutiere pentru pietoni în Marea Britanie. Pentru această campanie actorul a fost și premiat de Regina Marii Britanii.

Sursa foto: Instagram

E oficial, Alex Velea s-a dat pe manele! Renunță la „boom shakalaka” pentru „dușmani și valoare”