E oficial, Alex Velea s-a dat pe manele! Renunță la „boom shakalaka” pentru „dușmani și valoare”

E oficial, Alex Velea s-a dat pe manele! Renunță la „boom shakalaka” pentru „dușmani și valoare”
Alex Velea trebuie să întrețină marea familie de la studio, Golden Boy Society, cât și pe cea de acasă – pe Antonia și cei doi copii ai lor. Și pentru că anul pandemiei a fost greu din punct de vedere financiar, spectacolele fiind anulate și chiar interzise, bugetul lui a fost serios afectat.

Din fericire, creativul Velea a găsit rapid calea spre a-și rotunji veniturile. S-a uitat în „top trending” pe Youtube România și a remarcat faptul că primele 20 de locuri sunt ocupate de maneliști, cu piese de jale, de pahar, pentru dușmani sau despre bogăție.

În scurt timp, Velea a compus câteva piese cu ritmuri orientale și versuri care merg direct în „corason”, iar vizualizările au crescut precum cifrele din pandemia de COVID.
”Deles Trapaneles” se numește această adunare de artiști tineri cărora le-a surâs idea de a cânta muzică de petrecere. I s-au alăturat în acest proiect mai mulți câtăreți de manele consacrați și Alex nu ratează ocazie să se mândrească pe Instagram cu noile lui piese și colaborări.

Colaborator al lui Alex Velea a fost și unul dintre concurenții de la Chefi la cuțite din acest sezon. Zanni, adică Zannidache Edmond Hubert (22 de ani), băiatul cu părul vopsit în două culori făcea senzație pe YouTube înainte de a apărea în celebra emisiune culinară. Peste 500.000 de tineri au ascultat piesa lui, ”Senzație” până să îl vadă în show-ul de la Antena 1. Cum a ajuns Zanni să lucreze cu Velea? Poveștește singur.

„Am copilărit, am supraviețuit până la șase ani într-un orfelinat, zilele treceau fără să facem nimic, nu acumulam nimic. Am avut mereu o voce în cap care îmi spunea că este un loc pe pământul ăsta și pentru mine. Le-am făcut pe toate, am tuns iarba, am făcut tatuaje, am tuns, am fost la pizzerie, am fost operator de interior într-un birou. Nu știu ce mi-a dat prin cap, am văzut un Story la Alex Velea și i-am dat mesaj, iar el mi-a răspuns într-un timp extrem de scurt. În scurt timp eram la studio și i-am demonstrat că eu într-un timp foarte scurt asimilez foarte multe informații. Felul în care am crescut m-a făcut un luptător”, a mărturisit tânărul.

Ultima producție este piesa „La comanda ta”, cântată de George Talent și Alex Velea

Velea spune pe piesa „La comanda ta” mai multe nume de branduri celebre și menționează obiecte de opulență (diamante etc), iar George Talent cântă cu glas tremurat: „Când arăți așa atragi toată atenția și d-aia Pământul se învârte la comanda ta”. Piesa este și „profund îmbunătățită” cu aplicarea unor filtre pe voci, lăsând impresia că e cântată de calculator.
Dar, oricât de ciudat ar părea, iată că rețeta lui Velea funcționează și piesa a ajuns în top trending, alături de alte manele, „adevărate capodopere muzicale” precum: Tzancă Uraganu – Ești nr. 1 și Florin Salam – Un tigru și un leu.