Kerslake avea 73 de ani și s-a stins după o luptă prelungită cu cancerul de prostată.

Colegul de trupă din Uriah Heep, Ken Hensley, a fost cel care a anunțat decesul.

Lee Kerslake, în două ipostaza: acum și în anii de glorie. Foto: rockandrollgarage.com

„Cu inimă grea vă împărtășesc că Lee Kerslake, prietenul meu de 55 de ani și cel mai bun toboșar cu care am cântat vreodată, a pierdut bătălia cu cancerul la 03:30 în această dimineață (n.r. sâmbătă). El a murit liniștit, lăudați pe Domnul, dar ne va fi teribil de dor ”.

Kerslake a cântat în prima parte a carierei cu grupul de hard rock progresiv Uriah Heep și a fost prezentat pe mai multe albume clasice. A bătut la tobe pentru Uriah Heep din 1971–1979 și s-a alăturat în 1980 grupului lui Ozzy Osbourne. S-a întors, însă în 1981, la Uriah Heep și a rămas cu trupa până în 2007.

Kerslake a cunoscut cel mai mare succes comercial ca toboșar când s-a alăturat lui Osbourne, în 1980 și ’81, când a înregistrat albumele clasice Blizzard Of Ozz, care conținea hit-ul Crazy Train și Diary Of A Madman.

Moartea bateristului a avut loc cu o zi înainte de cea de-a 40-a aniversare a Blizzard Of Ozz, care a fost lansată pe 20 septembrie 1980.

Kerslake (al doilea stânga) lângă Osbourne (al doilea la dreapta) în 1981

Biografie. Ultima dorință de la viață

Kerslake a început să cânte la tobe la vârsta de 11 ani, iar primul său concert profesionist a fost alături de trupa britanică Gods.

După ce s-a alăturat lui Uriah Heep în 1971, a înregistrat clasicul LP din 1972 Demons And Wizards, care a contopit un sunet de rock progresiv cu un hard rock edge.

După ce a părăsit grupul din cauza unui dezacord de compoziție în 1978, s-a alăturat lui Ozzy Osbourne la începutul anilor 1980, după ce acesta a fost concediat din Black Sabbath din cauza abuzului său de droguri.

„L-am luat pe Lee Kerslake literalmente chiar înainte de a intra în studio și a fost doar, ca și cum, patru tipi s-au distrat unul cu celălalt”, a spus Osbourne pentru revista Rolling Stone în timp ce vorbea despre viitoarea aniversare a Blizzard Of Ozz.

În 2018, Kerslake i-a cerut lui Osbourne să-i trimită certificările discurilor de platină pentru contribuțiile sale, după ce a anunțat că mai are doar opt luni de trăit. „Ca să le atârn pe perete înainte de a muri”, a declarat Kerslake pentru The Metal Voice la vremea respectivă. Osbourne i-a trimis albumul de platină în ianuarie 2019.

Fiica lui Cindy Crawford, cea mai mare surpriză din industria modei. FOTO

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp