A murit Prințul Philip. Regina și Casa Regală sunt în doliu

A murit Prințul Philip. Regina și Casa Regală sunt în doliu
Prințul Philip a murit la castelul Windsor, la trei săptămâni după ce fusese externat din spital, acolo unde a stat 28 de zile și a suferit o operație pe inimă.

Prințul Philip, ce a fost alături de regina Elisabeta timp de 73 de ani, a decedat astăzi la Castelul Windsor. Anunțul a fost făcut chiar de către regină, într-un comunicat. Majestatea Sa a anunțat moartea soțului ei la prânz. Palatul Buckingham a declarat: „Cu o profundă durere spunem că Majestatea Sa Regina anunță moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh”, scria în comunicatul oficial. 

Conform relatărilor, ducele și-a petrecut ultima zi din viață alături de regină, la castelul Windsor. Decesul acestuia aruncă țara în doliu. Prințul a fost, de-a lungul vieții, un adevărat suport pentru regină și de asemenea străbunic pentru zece nepoți. „El a fost, pur și simplu, forța mea și a rămas în toți acești ani.” Acestea au fost cuvintele reginei Elisabeta a II-a, în timp ce ea și-a descris soțul la aniversarea nunții de aur din 1997.

A murit prințul Philip. Rețelele sociale oficiale, modificate în concordanță 

Odată cu anunțul trist, au început să curgă și mesajele de condoleanțe din partea oficialităților. Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a susținut un discurs în care și-a exprimat regretul față de cel ce a fost cel mai lung consort din istoria Marii Britanii. 

Și pe rețelele sociale a apărut comunicatul oficial cu decesul ducelui. Logo-urile casei regale s-au schimbat în negru și alb, iar site-ul oficial al familiei regale britanice este în acest moment oprit, „pentru a face schimbările necesare”, după cum se arată în mesajul de pe prima pagină. De asemenea, pe porțile Palatului Buckingham a fost anunțat decesul, iar oamenii s-au strâns deja acolo pentru a aduce un omagiu. 

Foto: Facebook, Daily Mail, Instagram

Vom reveni cu alte materiale despre acest subiect.

Copilul care susține că a murit în Al Doilea Război Mondial. Ceea ce a povestit este șocant!