Abatoarele din Europa sunt pline de COVID – 19

La producătorul de carne Tönnies, angajații s-au infectat pe bandă rulantă. Igienă deficitară și cazări în spaţii necorespunzătoare, acestea sunt principalele probleme, pe lângă ritmul infernal de muncă la banda de producție.
Oamenii au început să vorbească. Nerespectarea regulilor privind distanțarea la locul de muncă și condițiile precare de cazare sunt considerate principalele vinovate pentru explozia focarului în rândul muncitorilor sezonieri veniți din țările sărace ale Europei de sud-est, scrie Deutsche Welle.
Focare de infecție și probleme similare sunt și în alte țări. ”Motivele sunt condițiile de muncă și de trai proaste de care au parte mii de lucrători din industria cărnii în multe țări europene”, transmite Federația Europeană a Sindicatelor din sectorul alimentar, agricultură și turism EFFAT într-un raport. ”În Germania avem însă de departe cel mai mare focar de infecție într-o firmă de prelucrare a cărnii”, a mai arătat Kristjan Bragason, secretar general al EFFAT, pentru sursa citată.
Se semnalează faptul că mai mulți producători de carne din Belgia, Franța, Irlanda, Spania, Polonia și Olanda au înregistrat din aprilie 2020 valuri de infectări în rândul muncitorilor. Irlanda este, după Germania, cea mai afectată țară cu cazuri de COVID-19 înregistrate în abatoare. Astfel, un număr de 950 de muncitori au fost testați pozitiv, în 19 abatoare. În anumite companii s-au infectat chiar un sfert din angajați. Până acum niciuna din companiile din Irlanda nu a fost închisă.
În orașul olandez Groenlo, fabrica producătorului de carne Vion a fost închisă la sfârșitul lunii mai, după ce 20% dintre muncitori s-au infectat. Localitatea se află la granița cu Germania, iar testarea muncitorilor s-a făcut doar la presiunea autorităților germane, care au depistat că mulți dintre angajați făceau naveta din această țară.
Și în Franța au fost afectate, la jumătatea lui mai, două abatoare din vestul țării. Aici au fost găsiți bolnavi 180 de lucrători. Unul din cele două abatoare, din Val de Loire, în care 10% din angajați s-au îmbolnăvit, a fost închis. Și la producătorul Litera Meat din Binéfar (Spania) s-au înregistrat 200 de cazuri de coronavirus.
Sursa foto: DW
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook