Abatoarele din Europa sunt pline de COVID – 19

Abatoarele din Europa sunt pline de COVID – 19
Cazul unuia din cele mai mari abatoare din Germania închis din cauza unui focar de COVID-19 care a îmbolnăvit peste 1500 de persoane, atrage atenția asupra focarelor care există în toată industria cărnii din Europa.

La producătorul de carne Tönnies, angajații s-au infectat pe bandă rulantă. Igienă deficitară și cazări în spaţii necorespunzătoare, acestea sunt principalele probleme, pe lângă ritmul infernal de muncă la banda de producție.

Oamenii au început să vorbească. Nerespectarea regulilor privind distanțarea la locul de muncă și condițiile precare de cazare sunt considerate principalele vinovate pentru explozia focarului în rândul muncitorilor sezonieri veniți din țările sărace ale Europei de sud-est, scrie Deutsche Welle.

Focare de infecție și probleme similare sunt și în alte țări. ”Motivele sunt condițiile de muncă și de trai proaste de care au parte mii de lucrători din industria cărnii în multe țări europene”, transmite Federația Europeană a Sindicatelor din sectorul alimentar, agricultură și turism EFFAT într-un raport. ”În Germania avem însă de departe cel mai mare focar de infecție într-o firmă de prelucrare a cărnii”, a mai arătat Kristjan Bragason, secretar general al EFFAT, pentru sursa citată.


Test pentru COVID instant, numai 2 euro. Când intră în producție

Important! O nouă terapie, gratuită, pentru pacienții cu cancer pulmonar


Se semnalează faptul că mai mulți producători de carne din Belgia, Franța, Irlanda, Spania, Polonia și Olanda au înregistrat din aprilie 2020 valuri de infectări în rândul muncitorilor. Irlanda este, după Germania, cea mai afectată țară cu cazuri de COVID-19 înregistrate în  abatoare. Astfel, un număr de 950 de muncitori au fost testați pozitiv, în 19 abatoare. În anumite companii s-au infectat chiar un sfert din angajați. Până acum niciuna din companiile din Irlanda nu a fost închisă.

În orașul olandez Groenlo, fabrica producătorului de carne Vion a fost închisă la sfârșitul lunii mai, după ce 20% dintre muncitori s-au infectat. Localitatea se află la granița cu Germania, iar testarea muncitorilor s-a făcut doar la presiunea autorităților germane, care au depistat că mulți dintre angajați făceau naveta din această țară.

Și în Franța au fost afectate, la jumătatea lui mai, două abatoare din vestul țării. Aici au fost găsiți bolnavi 180 de lucrători. Unul din cele două abatoare,  din Val de Loire, în care 10% din angajați s-au îmbolnăvit, a fost închis.   Și la producătorul Litera Meat din Binéfar (Spania) s-au înregistrat 200 de cazuri de coronavirus.

Sursa foto: DW