Acasă la Tora Vasilescu. Irina Păcurariu îi face o vizită

Acasă la Tora Vasilescu. Irina Păcurariu îi face o vizită
A dus o viață frumoasă. Actrița Tora Vasilescu s-a retras la țară, într-un loc unde a turnat cele mai multe dintre peliculele în care a apărut, la Buftea. Irina Păcurariu i-a făcut o vizită și ne spune și nouă cum trăiește actrița la vârsta de 70 de ani.

Tora Vasilescu a fost o actriță iubită. Este frumoasă și talentată și a ieșit din tiparele vremii. Cumva, a reușit să ”păcălească”  cenzura comunistă și a apărut în scene nepermise în acele timpuri.

Tora Vasilescu este invitata Irinei Păcurariu în ediția de duminică, 6 iunie, de la ora 18:00

Actrița Tora Vasilescu s-a retras la țară

Tora Vasilescu s-a retras de vreo 20 de ani. A plecat din satul Calica, județul Tulcea și a ajuns la Flămânzeni, cartier din Buftea. A fost decizia ei să se pensioneze la 50 de ani și acum este fericită la casa ei ”de la țară”.

Este invitata jurnalistei Irina Păcurariu în ediția de duminică, 6 iunie, de la ora 18:00 (în reluare luni, 7 iunie, la ora 21:00), la TVR 2. De fapt, realizatoarea TVR merge la ea acasă. Tora Vasilescu este un nume apreciat și respectat în lumea artistică.

Acasă, la Buftea, este locul său favorit. Are o grădină în care cultivă flori, fructe și legume. Actrița Tora Vasilescu a răspuns fără inhibiții la întrebări legate de profesie, familie, dar și despre experiența COVID.

Se poate mândri cu o carieră de peste 45 de ani. A jucat în filme, seriale și spectacole de teatru. A fost distinsă de trei ori cu Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaștilor din România.

„Conversația cu Tora Vasilescu poate fi cu râs, e cu emoție, cu dus-întors printre amintiri și cu concluzii despre viață. La 70 de ani, actrița e tonică, e tânără în cel mai plin sens al cuvântului. În cei peste zece ani petrecuți în casa din Buftea, alături de soțul francez de origine croată, i-a devenit locul favorit pe lumea asta. Locație de filmare: acasă la Buftea”, spune Irina Păcurariu.

Tora Vasilescu s-a retras de vreo 20 de ani în casa din Buftea

Tora Vasilescu s-a pensionat la 50 de ani

A absolvit ca șefă de promoție Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în anul 1976. În acelaşi an, actrița Tora Vasilescu primeşte premiul ACIN pentru rolul Maria din filmul „Cursa”, al regizorului Mircea Daneliuc. Drumul spre succes nu a fost deloc simplu. De mică îi plăcea să recite şi să cânte în fața publicului.

Irina Păcurariu întreabă: ”Când ați început să deveniți cineva?” ”Nu m-am gândit așa, m-a ferit Dumnezeu să mă cred cineva. Primesc greu laudele, acum am ajuns la concluzia că trebuie să mulțumești pentru tot ce ai obținut. Am iubit și teatrul și filmul. E o mare bucurie să revăd filmele din tinerețe, să îmi amintesc replici”.

A fost căsătorită cu excentricul regizor Mircea Daneliuc. Nu au a vut copii în cei zece ani de căsnicie. Are vreun regret? „Am cam uitat, că nu stau să mă gândesc. Alain (n.r. Alain Vrdoljak), soțul meu, mi se pare că e bărbatul meu dintotdeauna. În rest, mi-am propus să uit și să iert și să nu mai gândesc în trecut”, i-a mărturisit actrița în 2018 regretatului Mihnea-Petru Pârvu, într-un interviu-eveniment pentru Evenimentul zilei.


Rodica Popescu Bitănescu, o viață plină de încercări. Povestește la TVR 2

Interviu-eveniment cu o „regină” care a petrecut 15 Revelioane cu Ceaușeștii

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri