Aceste alimente taie efectul medicamentelor! Evitați-le atunci când urmați tratamente

Aceste alimente taie efectul medicamentelor! Evitați-le atunci când urmați tratamente
Dacă aveți nevoie de tratament medicamentos pe bază de antibiotice, trebuie să știți că există anumite alimente care nu trebuie consumate, pentru că le taie efectul.

În perioada în care medicul v-a prescris antibiotice, sunt alimente care vă fac bine organismului, dar și unele pe care nu ar trebui să le consumați.

Acestea sunt alimentele de evitat atunci când luați antibiotice

Fie că vrem, fie că nu, sunt momente în care antibioticele sunt singurele care ne salvează la o nenorocire. Doar că atunci când le administrăm, e de preferabil să evităm anumite alimente pentru a proteja flora intestinală. Antibioticele sunt bune pe de o parte, dar pe de altă parte, acestea pot da și balonare, diaree, greață sau durere abdominală.

Cum se pot ține în frâu aceste efecte secundare? Folosind în primul rând prebiotice, care se găsesc în chefir, iaurt și cereale integrale. Și tot în chefir și iaurt se găsesc și probiotice, acele bacterii bune care ne sunt de un real ajutor atunci când folosim antibiotice.

Optați și pentru alimente bogate în vitamina K

Pe de altă parte, specialiștii susțin că tratamentul cu antibiotice poate conduce, e drept mai rar, la apariția deficitului de vitamina K. De aici până la dezechilibre, nu mai e decât un pas. În acest sens, introduceți în dietă legumele cu frunze verzi, conopida, ficatul şi ouăle. Nu uitați nici de uleiul de cocos, care reduce riscul de apariție a unei infecții. Introduceți în meniu și multe fructe și legume.

Nu consumați calciu în exces

În perioada în care administrați antibiotice e bine însă să nu faceți exces de calciu, întrucât poate influența absorbția antibioticelor. Nu amestecați sub nici o formă antibioticele cu alcoolul, pentru că veți avea parte de reacții adverse. Specialiștii recomandă ca alcoolul să fie consumat la câteva zile după ce ați încheiat tratamentul cu antibiotice. Nu uitați să vă hidratați corespunzător și să consumați minim doi litri de apă pe zi.

Sursă foto: alecia