Legume murate japoneze. Cea mai bună garnitură la orez. Nu aveți idee ce gust pot avea

Legume murate japoneze. Cea mai bună garnitură la orez. Nu aveți idee ce gust pot avea
A nu ști despre tsukemono, murăturile japoneze este ca și cum nu ați avea idee despre ce reprezintă brânza în bucătăria franceză sau uleiul de măsline în Italia.

Dacă vreți să savurați un preparat cu totul deosebit, încercați murăturile japoneze. Cum se prepară tsukemono.

Legume murate japoneze. Cea mai bună garnitură la orez. Nu aveți idee ce gust pot avea

Castraveți murați? Gogonele? Gogoșari? Varză murată? Până acum v-ați delectat doar cu aceste minunății, dar ar fi momentul să puneți la cale o masă în care să savurați un senzațional preparat japonez. E vorba de murături, cunoscute sub denumirea de tsukemono. Se prepară extraordinar de repede și veți fi extrem de apreciate de orice musafir. Acestea se recomandă a fi consumate lângă orez, dar puteți să optați pentru orice alt fel de mâncare.

Mod de preparare

Ingredientele necesare pentru a obține murăturile japoneze sunt 2 morcovi, 2 dovlecei, 2 napi decojiți și pastă albă de miso. Aceasta este făcută dintr-o combinație de boabe de soia și un procent ridicat de orez, lăsate la fermentat aproximativ două luni, suficient cât să aibă un gust ușor dulceag.

Pasta miso se va achiziționa de la magazine de specialitate. Cu ajutorul unui cuțit se taie legumele puțin mai groase, se pun într-un recipient care să nu fie prea adânc și se adaugă pastă de miso. Pasta se pune puțin câte puțin și se amestecă foarte bine legumele, până când veți constata că toate sunt acoperite. Se acoperă și se lasă astfel o perioadă de 24 de ore. Ulterior, legumele se clătesc sub jet de apă până când se va duce toată pasta miso.

Se șterg ușor cu un prosop de hârtie și se lasă neacoperite câteva ore, pentru a se evapora toată apa. Se păstrează la frigider. Vor ieși crocante, cu aromă acrișoară, dar în același timp dulce. Se recomandă să fie consumate alături de orezul japonez fierbinte.

Sursă foto: poftadecevabun, ro.waykun.com