Salată din fructe de toamnă cu legume și brânzeturi

Salată din fructe de toamnă cu legume și brânzeturi
Toamna e un deliciu să gătești, niciun alt anotimp nu este așa plin de roade. Ține de disponibilitatea fiecăruia de a le culege și combina după bunul plac, cât mai creativ.

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne ispitește cu o rețetă plină de savoare și spendoare în culorile toamnei, o delicioasă salată din fructe de toamnă cu legume și brânzeturi. Plină de gust și vitamine, o astfel de salată poate fi servită la orice masă din zi.

Ingrediente pentru Salată din fructe de toamnă

1 dovleac plăcintar

5-6 pere Santa Maria

250 g roșii cherry

250 g mixt de salată verde

2 struguri albi

2 struguri negri

150 g brânză cedar

150 g cașcaval afumat

50 g semințe de dovleac

zahăr brun

scorțișoară

sare

piper

zeamă de lămâie

zeamă de portocală

ulei de măsline

Mod de preparare

Se taie dovleacul plăcintar în cuburi, care se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, se presară cu zahăr și se coc pentru 20 de minute la cuptor, la 180 de grade. Și perele se coc la cuptor pentru puțin timp, doar până se rumenesc ușor. Semințele de dovleac se așază pe hârtie de copt, se presară cu sare și scorțișoară și se coc la cuptor pentru 10 minute, cu ventilație dacă se poate. Brânzeturile se taie în cuburi aproximativ egale cu cele de dovleac, iar boabele de struguri se desfac de pe ciorchini și se clătesc.

Pentru dressing se amestecă zeamă de portocală, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, zahăr brun, toate după gust.

Într-o salatieră se amestecă toate ingredientele de mai sus și se stropesc din belșug cu deliciosul dressing dulce-acrișor cu gust de citrice. Foarte simplu de preparat minunata salată din fructe de toamnă cu legume și brânzeturi, ne poate colora zilele reci de toamnă și răsfăța papilele gustative.

Sursa: Chefi la cuțite