Vlăduț, bucătarul de la Neatza, ne ispitește cu o rețetă plină de savoare și spendoare în culorile toamnei, o delicioasă salată din fructe de toamnă cu legume și brânzeturi. Plină de gust și vitamine, o astfel de salată poate fi servită la orice masă din zi.
Ingrediente pentru Salată din fructe de toamnă
1 dovleac plăcintar
5-6 pere Santa Maria
250 g roșii cherry
250 g mixt de salată verde
2 struguri albi
2 struguri negri
150 g brânză cedar
150 g cașcaval afumat
50 g semințe de dovleac
zahăr brun
scorțișoară
sare
piper
zeamă de lămâie
zeamă de portocală
ulei de măsline
Mod de preparare
Se taie dovleacul plăcintar în cuburi, care se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, se presară cu zahăr și se coc pentru 20 de minute la cuptor, la 180 de grade. Și perele se coc la cuptor pentru puțin timp, doar până se rumenesc ușor. Semințele de dovleac se așază pe hârtie de copt, se presară cu sare și scorțișoară și se coc la cuptor pentru 10 minute, cu ventilație dacă se poate. Brânzeturile se taie în cuburi aproximativ egale cu cele de dovleac, iar boabele de struguri se desfac de pe ciorchini și se clătesc.
Pentru dressing se amestecă zeamă de portocală, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, zahăr brun, toate după gust.
Într-o salatieră se amestecă toate ingredientele de mai sus și se stropesc din belșug cu deliciosul dressing dulce-acrișor cu gust de citrice. Foarte simplu de preparat minunata salată din fructe de toamnă cu legume și brânzeturi, ne poate colora zilele reci de toamnă și răsfăța papilele gustative.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook