Activități gospodărești: femeia sau bărbatul. Un studiu uimitor despre cum se împart sarcinile casei în majoritatea familiilor

Activități gospodărești: femeia sau bărbatul. Un studiu uimitor despre cum se împart sarcinile casei în majoritatea familiilor
Bărbații și femeile nu văd întotdeauna același lucru atunci când vine vorba despre cine face majoritatea treburilor casnice. Aproape jumătate dintre toți bărbații cred că fac la fel de multe treburi casnice ca partenerul lor de viață.

Studiile au fost făcute pe site-ul web pentru părinți Netmums, care a chestionat recent 2.000 de părinți pentru a determina modul în care au divizat îngrijirea copiilor și treburile din gospodăria lor. Deși ambele sexe au fost de acord că munca ar trebui să fie împărțită în mod egal, rezultatele au constatat că 40% dintre bărbați credeau că acest lucru se întâmplă de fapt în casele lor, în timp ce doar 20% dintre partenerii lor erau de acord.

Femeile fac cea mai mare parte a muncii

Mai mult, aproape 74% dintre femeile participante credeau că fac cea mai mare parte a muncii, indiferent de orele lor de lucru. Redactorul-șef Netmums, Annie O’Leary, a considerat că descoperirile sunt în concordanță cu ceea ce majoritatea dintre noi știm deja că este adevărat.

„Datele vorbesc de la sine. Sunt multe femei care împărtășesc ceea ce uneori poate fi o povară aproape insuportabilă”, a spus O’Leary. 

Tăticii de azi

În ceea ce privește motivul pentru care există o astfel de discrepanță în percepții, O’Leary a menționat-o la „secole de creștere a copilului, care au văzut bărbații ocupând un loc în spate, iar femeile asumându-și povara”.

„Da, tăticii de azi fac mai mult astăzi, dar – în mod clar – este doar o fracțiune din ceea ce este necesar. Deci, cu toții mai avem un drum lung de parcurs”, a adăugat O’Leary.

Cele mai ciudate băuturi din lume. Ați încerca așa ceva?

Recomandarile noastre