Actorul Michael K. Williams din „Cartelul crimelor” a fost găsit mort. Pare să fie o supradoză

Actorul Michael K. Williams din „Cartelul crimelor” a fost găsit mort. Pare să fie o supradoză
Actorul Michael K. Williams a fost găsit mort, luni, 6 septembrie, în apartamentul său din Brooklyn. Actorul, nominalizat la premiile Emmy, avea 54 de ani. A fost protagonistul serialului de succes „The Wire” („Cartelul crimelor”) produs de HBO.

Un apel de urgență s-a dovedit întemeiat. Actorul Michael K. Williams, de 54 de ani, a fost găsit mort în locuința sa. Un reprezentant al familiei a confirmat decesul și a cerut presei să-i respecte inimitatea.

Actorul Michael K. Williams din „Cartelul crimelor” a fost găsit mort

Actorul Michael K. Williams a fost găsit mort de către polițiști. O rudă sunase la Urgențe, ieri, 6 septembrie, în jurul orei 14.00 (ora locală). Poliția a anunțat că a deschis o anchetă, iar medicul legist va stabili cauza morții.

Potrivit ABC News, în apartament ar fi fost găsite accesorii pentru  consumul de droguri. De aici și suspiciunile, neconfirmate încă oficial, sunt că a murit din cauza unei supradoze. De-a lungul anilor, actorul nu a ascuns că a dus o luptă cu dependența de droguri, menționează BBC.

Michael Williams a jucat rolul lui Omar Little în serialul de succes „The Wire”. A dat viață personajului Chalky White din „Imperiul din Atlantic City” („Boardwalk Empire”). Anul acesta a fost nominalizat la Emmy 2021 pentru rolul lui Montrose Freeman din „Lovecraft Country”. Toate sunt seriale produse de HBO.

A avut roluri de dur

În „The Wire”, Michael Williams l-a interpretat pe Omar Little, un dur care jefuia bandele de traficanți de droguri. În personajul Albert „Chalky” White din „Imperiul din Atlantic City” a jucat tot rolul unui gangster puternic.

Colegii actori au fost șocați de veste și au transmis mesaje de regret și condoleanțe pe rețelele sociale. „Este sfâșietor să afli așa ceva. Am pierdut un talent enorm în Michael K. Williams”, a scris și pe Twitter actorul George Takei din „Star Trek”.

Într-un comunicat, rețeaua de televiziune HBO, care a difuzat 60 de episoade din „The Wire” între 2002 și 2008, se declară „devastată” de vestea morții lui Michael Kenneth Williams. Actorul a lucrat cu HBO peste 20 de ani.

Născut la New York în 1966, Williams și-a început cariera ca dansator și a făcut parte din trupele Madonnei și a lui George Michael. După aceea, a trecut la teatru și film.

Actorul avea un semn distinctiv pe față, o cicatrice pe care o căpătase când a împlinit 25 de ani în urma unei încăierări într-un bar. Atunci, a fost la un pas de moarte. Williams spunea că ulterior, această cicatrice l-a ajutat în cariera de actor.