Fostele vedete Pro Tv îl părăsesc pe Adrian Sârbu și Aleph Tv

Fostele vedete Pro Tv îl părăsesc pe Adrian Sârbu și Aleph Tv
Au loc mișcări serioase de trupe în televiziunile românești. Înaintea lansării noilor grile, de toamnă, pare că toată lumea vrea să se reconfigureze.

Adrian Sârbu rămâne fără oameni.  Fostele vedete Pro Tv îl părăsesc pe Adrian Sârbu și Aleph Tv. Aproape 10 angajați au părăsit postul celui dintâi mogul media.

Costi Mocanu a explicat de ce a plecat de la Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu. Și colegul de emisiune, Felix Drăghici și-a dat demisia încă din primăvara acestui an. Cei doi realizau împreună emisiunea „Știu”.

Ce îi reproșează foștii angajați lui Adrian Sârbu

Dar angajații și foștii angajați ai postului lui Adrian Sârbu au reclamat în urmă cu câteva luni felul în care acesta se poartă cu ei. Un fost angajat Aleph News acuza că patronul trustului își umilește angajații. El a făcut referire la amenințări și un limbaj dur. Doi dintre angajații Aleph News plecați din trustul media în primăvară, au făcut acuzații, cu privire la comportamentul patronului, conform Pagina de Media.

Unul spunea că Sârbu li se adresa dur. „Tu ce te bagi? Meriți să fii scuipat! Toți meritați să fiți scuipați! Vă bateți joc de cel care va plătește. (…) Nu am avut în fișa postului să fiu înjurat pentru că îmi fac treaba. Adrian Sârbu este un foarte bun motivator și știe să îi implice fabulos pe oameni în ceea ce fac. Muncește extraordinar de mult și este un model, din acest punct de vedere, pentru toți. Însă sunt și aceste aspecte, peste care nu poți trece”, povestește jurnalistul că i s-ar fi replicat într-o ședință.

O altă demisie a fost cea a lui Andrei Tomescu, cel care lucra la Aleph încă de la startul stației. „S-a Aleph praful”, este o glumă tristă care circulă printre angajații postului de televiziune.

Adrian Sârbu rămâne fără oameni

Costi Mocanu a fost crescut la Pro Tv din anii 90. Acolo, sub bagheta lui Sârbu, el și alții au ajuns vedete. Acum a intervenit divorțul. Mocanu a plecat de la Aleph News, decizia venind după ce colegul său, Felix Drăghici, de la emisiunea de știri comentate „Știu” a încheiat colaborarea cu televiziunea lui Adrian Sârbu. Drăghici s-a mutat la Antena 1. Mocanu a explicat de ce a luat și el o decizie similară.

„Am încheiat contractul şi momentan nu îl mai prelungesc. Nu am întrunit condiţiile necesare pentru continuarea colaborării cu Aleph. Sunt mulţumit că am regăsit redacţia şi am întâlnit oameni de mare ispravă în echipa Ştiu, cărora le mulţumesc. Cred că le datorez asta celor cu care am lucrat”, a spus Costi Mocanu, potrivit paginademedia.ro.

Planurile lui Costi Mocanu

Costi Mocanu a spus că nu a stabilit unde va lucra pe mai departe. El a precizat însă că va face presă, „într-o formă sau alta”.

Fostul său coleg, Felix Drăghici a plecat de la Aleph News într-un concediu de câteva luni din care, însă, n-a mai revenit la televiziunea lui Adrian Sârbu. El lucrează pe marketing pentru Observatorul Antenei 1, alături de Anca Budinschi, fost director al Pro TV, scrie paginademedia.ro. Totodată, colaborează și cu departamentul de vânzări la Antena 1.

Dunga roșie de 1 septmebrie

La 1 septembrie, când Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu a împlinit un an de existență, prezentatoarele au apărut pe micile ecrane cu o linie roşie pe frunte.

„Aleph sau Alif este prima literă în alfabetul ebraic şi în cel arab. A fost, de asemenea, prima literă a limbilor leagăn ale civilizatiei persana şi aramaica. În ebraică, Aleph este prima literă şi primul numar Începutul, Primul pas, Cel mai important”, explica Adrian Sârbu într-o sedinţă CNA.