Comunitatea de actori este în doliu după celebra actriță Elsa Raven care a murit recent. Moartea actriței a fost confirmată de agentul ei, David Shaul, dar nu au fost anunțate planuri de comemorare a acesteia.  Raven, care a jucat în filme de succes precum „Back to the Future”, „Titanic”, a încetat din viață la vârsta de 91 de ani, potrivit Deadline.

Născută Elsa Rabinowitz, Raven a venit pe lume  în Charleston, Carolina de Sud, în septembrie 1929. Era al patrulea copil al cuplului Louis și Rosalie Rabinowitz.

S-a mutat în New York pentru a-și începe cariera pe scenă, ca asistentă a lui Joseph Papp, la Festivalul „Free Shakespeare” din Central Park. A debutat pe micul ecran în episoadele serialelor „Combat!”, „General Hospital” și a activat inclusiv la New York Television Theatre.

Raven și-a făcut debutul în lung metraj în filmul „The Honeymoon Killers”, urmând să fie distribuită apoi în: „Such Good Friends”, „The Gang Who Couldn’t Shoot Straight” și „South of Hell Mountain”.

După un hitaus la mijlocul anilor 70, actrița a revenit ca doamna Townsend în îndrăgitul thriller de groază „The Amityville Horror”. A continuat să lucreze constant pe tot parcursul anilor 1980 cu roluri în filme precum „Second Thoughts” și ”The Twilight Zone Movie”, dar și în seriale precum „The A-Team”.

Ce s-a întâmplat cu scenele filmate pentru „Titanic

Cel mai cunoscut rol al ei a fost un scurt dar memorabil în „Back to the Future”, unde a interpretat-o pe doamna Clocktower. Ea apare în primele scene ale filmului încercând să strângă fonduri pentru a salva turnul ceasului din Hill Valley.

Un alt rol cunoscut a fost în sitcom-urile TV „Amen!”, unde a jucat-o pe Inga, și în „Wiseguy”, unde a jucat-o pe Carlotta Terranova Aiuppo.

De-a lungul anilor 90, ea a continuat să lucreze. A jucat  în „Another You”, „Indecent Proposal”, „In the Line of Fire”, „Fearless”, „One Night Stand” și „Titanic”. În blockbuster-ul lui James Cameroon scenele ei au fost însă, în mare parte, decupate la editare.

Elsa Raven a fost, de asemenea, membru cu drept de vot al Academiei de Arte și Științe a Filmului, urmărind cu sârguință multe filme în fiecare an.

Sursa foto: Universal

Regina e foc și pară, pregătește pedepsele pentru Harry și Meghan

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri